На Волині підробляли засоби для захисту рослин

Четвер, 06 жовтня 2016, 14:12

Поліція викрила 31-річного жителя Луцького району, який організував незаконну діяльність із виготовлення, зберігання та реалізації фальсифікованих засобів захисту рослин (отруйних речовин) різних торгових марок.

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Волинській області.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що волинянин протягом 2015-2016 років організував незаконну діяльність з виготовлення, зберігання та реалізації фальсифікованих засобів захисту рослин (отруйних речовин) різних торгових марок в особливо великих розмірах без відповідних на те дозвільних документів.

Правоохоронці провели 10 санкціонованих обшуків у складських та житлових приміщень зловмисника. Під час обшуків поліцейські виявили та вилучили, зокрема, понад 2,5 тонн фальсифікованих засобів захисту рослин різних торгових марок, етикетки, пластикові пляшки різних ємкостей, в які розфасовувалися фальсифіковані засоби. Окрім цього, вилучили обладнання для розливу фальсифікованої продукції.

Слідчі оголосили 31-річному волинянину про підозру у скоєні злочину, передбаченого ч.2 статті 229 (Незаконне використання знака для товарів іпослуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походженнятовару) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до 170 тис грн з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використувалися для її виготовлення.

Окрім цього, правоохоронці інкримінують волинянину вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 статті 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин) Кримінального кодексу України та проводять комплекс оперативних та слідчих дій, спрямованих на оголошення підозри за цим фактом.