На Одещині школяр влаштував підпал церкви (фото)

Четвер, 23 вересня 2021, 00:26
Займання, внаслідок якого було пошкоджено будівлю та майно культової споруди, сталося вчора ввечері. Вогонь загасили місцеві жителі, у пожежі ніхто не постраждав. © Одеська область: https://od.npu.gov.ua/news/zvichajni-novini/policzejski-rozpochali-kriminalne-provadzhennya-za-faktom-pidpalu-czerkvi-u-seli-Ivanchanka-bolgradskogo-rajonu-2209/?fbclid=IwAR04VNEhhrfPcq7oRCW8XX_3pwU-vDHVfC0eqSy_-xq2HIDDiQ-8Vs31Gqo

На Одещині розпочали кримінальне провадження за фактом підпалу церкви у селі Іванчанка Болградського району.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Подію кваліфікували як умисне пошкодження майна за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу.

«Займання, внаслідок якого було пошкоджено будівлю та майно культової споруди, сталося вчора ввечері. Вогонь загасили місцеві жителі, у пожежі ніхто не постраждав», – повідомили правоохоронці.

Поліцейські з’ясували, що до підпалу причетний 12-річний місцевий житель. Підліток зізнався у скоєному та пояснив, що так він хотів помститися своєму однокласникові, який нібито постійно його цькував.

Місцеві ЗМІ пишуть, що хлопчик вибрав об'єкт для підпалу церкву, бо його кривдник – син місцевого священника.

Оскільки малолітній не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність, на його батьків, що вже потрапляли в поле зору поліції за невиконання обов’язків щодо виховання дитини, буде складено протокол за ст. 184 КУпАП.

Нині слідство триває.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: