Поділитись:

Школяреві з Волині, який продавав канабіс, другий місяць не можуть винести вирок

Середа, 22 вересня 2021, 11:04
Школяреві з Волині, який продавав канабіс, другий місяць не можуть винести вирок

У Ратнівському суді Волинської області триває повторний розгляд справи неповнолітнього, якого підозрюють у збуті канабісу.

Про це повідомляє hromadske.

Прокурори понад два місяці не можуть забезпечити явку двох ключових свідків у справі – дівчат, які нібито робили контрольні закупки. За словами сторони захисту, це зумовлено тим, що одна з них перебуває у Польщі, інша – хворіє.

«Про них заявляли клопотання ще на найпершому засіданні. Точно серпень і вересень вони не можуть забезпечити явку, хоча в них був час на підготовку з березня», – заявив адвокат неповнолітнього Віталій Жуковський

Суд зобов'язав прокурора забезпечити явку свідків на наступне засідання. Також суд зобов'язав прокурора доставити до суду експерта, який допоможе відкрити відео контрольних закупок, які мають дослідити на засіданні.

«Флешки не можуть дослідити через відсутність відповідної програми. Треба залучати спеціаліста, який допоможе зачитати матеріали», – зазначила суддя Ольга Фазан.

Сам підозрюваний наголосив на затягуванні справи прокурорами.

«Вже хочу, щоб це швидше завершилось. Прокурори тягнуть і тягнуть. Сподіваюсь на виправдувальний вирок», – сказав нам підозрюваний.

У чому суть справи?

У грудні минулого року 16-річного хлопця засудили до шести років колонії за торгівлю наркотиками. Проте захист юнака стверджує, що на незаконні дії його спровокували правоохоронці.

Позиція обвинувачення ґрунтується на показах двох дівчат, які нібито домовилися з хлопцем, що куплять у нього канабіс, і знімали це на камеру.

«Досліджували в суді першої інстанції всі докази. І відео, і свідків допитували. І це вказувало на винуватість засудженого в цьому провадженні», – зазначала прокурорка у справі Ірина Дикун.

Адвокат хлопця Віталій Жуковський розповідає, що коли його підзахисному було ще 15 років, з ним нібито почав спілкуватися хлопець на ім’я Денис, який працював на поліцію.

«Особа на ім'я Денис пригостила його наркотиками та залишила їх у нього на зберігання. Потім він зателефонував моєму підзахисному і попросив передати їх дівчині, яка йому подзвонить, а вона за це лишить гроші. Другий раз він уже нічого не брав, не залишав і, відповідно, не міг збути цю речовину», – розповідає адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
10:15
15 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024