Поділитись:

На «Олімпійському» під час матчу побилися фанати (відео)

Вівторок, 21 вересня 2021, 04:28
На «Олімпійському» під час матчу побилися фанати (відео)

Поліція відкрила справу й шукає учасників бійки на «Олімпійському» під час матчу «Динамо» з «Олександрією», у якій постраждали щонайменше 4 людини.

Про це повідомляє поліція Києва.

«Попередньо встановлено, що один із глядачів зробив зауваження іншим щодо припинення використання файєрів. У відповідь на зауваження молодики перелізли через паркан до іншого сектору та влаштували бійку. 

Як тільки охоронці стадіону, до функцій яких входить реагування на протиправні дії глядачів безпосередньо на трибунах, повідомили поліцейським про інцидент, спецпризначенці одразу прибули до сектору. Наразі із заявами про тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості до Печерського управління поліції звернулися четверо осіб», – йдеться у повідомленні.

Йдеться про матч, який відбувся в суботу 18 вересня. «Динамо» організувало день дітей, коли усім до 14 років на матч вільний вхід. Очевидці повідомляють, що у той день на стадіоні було багато дітей.

Ультрас столичного клубу вже на початку матчу запалили фаєри. Згідно з інформацією, з сусіднього сектору люди зробили їм зауваження, оскільки дітям через дим не було чим дихати.

Після цього, пишуть у ЗМІ, молодики з ультрасу перелізли через паркан і почали бити «ногами й руками» людей в сусідньому секторі.

Наступного дня пресслужба «Динамо» оприлюднила заяву, в якій запевнили, що хуліганські дії зафіксовані на камери стадіону, а усі фото і відео направлені до поліції.

«Спільно зі службою безпеки та охорони ДП НСК «Олімпійський», клуб з’ясував та інформує про наступне. Під час проведення матчу близько 19 год. 45 хв. організована багаточисельна група осіб, які перебували у фанатському секторі #41 «Динамо», запалила піротехнічні засоби. Уболівальники сусіднього сектору зробили їм правомірні усні зауваження про те, що такі їхні дії завдають шкоду та створюють дискомфорт дітям та іншим глядачам у секторі #37.

У відповідь на таке прохання мала місце агресивна, неадекватна реакція з боку представників фанатського угруповання. Вона проявилася у вчиненні фізичного насильства над деякими глядачами, їх побитті групою осіб на очах у багаточисельної аудиторії матчу, в т.ч. телеглядачів», – зазначає пресслужба.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі. 

Зусилля працівників поліції спрямовані на встановлення та притягнення усіх причетних до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів