Проти ринку землі страйкують "Дудки і всі їм подібні", – екс-голова Асоціації фермерів Волині

Середа, 05 жовтня 2016, 16:28

Колишній голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Волині Віктор Лук'янчук вважає, що проти прийняття закону за ринок землі виступають "олігархи, монополісти, які позабирали все".

Про це він зазначив у коментарі Діловому виданню Волині "Конкурент".

"От ці Дудки (Очевидно, йдеться про Євгена Дудку – керівника ТзОВ "Волинь-зерно-продукт", – К.) і всі їм подібні. Я кажу так, як воно є. Вони страйкують проти прийняття закону за ринок землі. Він їм не потрібен, цей ринок землі. Бо вже вони нахапалися, набрали в оренду на десятки, на двадцять років. Нащо їм той закон про ринок землі? Тому вони страйкують. Так, вони і нас хотіли використати, асоціацію. З цього приводу ми збиралися і я свою думку сказав. Хлопці, нас використовувати не треба. Якщо в нас є якісь питання, ми самодостатня організація. Ми самі можемо провести страйк", – розповідає Віктор Лук'янчук.

"Це олігархи, монополісти, які позабирали все: мох, і болото, і всі землі", – образно подає своє бачення ситуації екс-голова Асоціації фермерів Волині.

На думку Віктора Лук'янчука, так звані олігархи взяли землю в оренду "навіки".

"Ви знаєте, як в договорі вони прописують гарно. На 10 років. Якщо власник паю не з'явився на перереєстрацію договору оренди, вони мають право в одноосібному порядку продовжити ще на 10 років. А в основному маса людей старшого віку. Але люди вмирають, розумієте? На спадкоємців не переоформляють. І вони користуються тією землею як своєю", – міркує чоловік.

Нагадаємо: 4 жовтня кількасот аграріїв з різних областей України мітингували біля стін Верховної Ради у Києві.

Протестувальники вимагали зберегти мораторій на землю та повернути спеціальний режим ПДВ для аграрної галузі.

Як розповів директор ПОСГ імені Т.Г Шевченка та депутат Волиньради Андрій Турак, на мітинг до Києва з Волині відправили делегацію у кількості більше 200 людей.

Крім того, зауважив волинський аграрій, попереджувальні страйки проводили і на Волині, зокрема в Горохівському районі.