Поділитись:

Випадали нутрощі: на Волині врятували важко поранене лосеня (фото, відео)

Неділя, 19 вересня 2021, 16:11

У Луцькому районі спільними зусиллями поліції і небайдужих врятували від смерті поранену тварину.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці поліції Волинської області.

У суботу, 18 вересня, близько 16:00 до поліції надійшло повідомлення від єгеря, що поблизу села Нічогівка Луцького району виявили напівмертву тварину. Лось був поранений, виникла підозра, що в нього могли стріляти.

Місцева слідчо-оперативна група Ківерцівської поліції прибула негайно. З’ясувалось, що лосеня (а йому приблизно 7 місяців) вибігло з лісу до села і, перестрибуючи через високу огорожу, наткнулось на її гострий стержень.

«У тварини випала частина шлунка, її необхідно було терміново оперувати прямо на місці, однак спеціалістів в селі не було», – розповів про подію поліцейський Роман, який з напарницею першим прибув туди.

Місцеві попросили приїхати ветеринара з іншого населеного пункту, за його оперативний приїзд також відповідала поліція, а з Маневич це близько 40 кілометрів.

На місці інциденту ветеринар Анатолій в польових умовах провів операцію, йому допомагали всі небайдужі.

«Тварина порізала собі м’язи, перестрибуючи через огорожу, також була проникаюча рана в черевну та грудну порожнини, був пошкоджений шлунок. Усе це ми обробили, продезінфікували, зашили», – розповів лікар, який і надалі надаватиме консультації щодо догляду за лосеням, адже процес реабілітації складний. 

Потому тварину поклали в автомобіль і відправили в мисливське угіддя на реабілітацію. Нині життю маленької лосиці загрози немає, вона навіть стає на ноги, однак перебуває під пильним наглядом.

«За час служби схожої ситуації в нас ще не було, тому діяти і приймати рішення потрібно було швидко. Приємно, що знайшлись небайдужі люди, які повідомили про подію єгерській службі, а ті подзвонили в поліцію. Усі разом ми врятували тварину», – поділилась поліцейська Аліна, в честь якої, до речі, назвали лосенятко, адже вона проявила високий професіоналізм і безстрашність у цій події.

Поліцейські подякували усім небайдужим, а тваринці позичили швидкого одужання і повернення на волю.

Нагадаємо, 17 вересня на Волині рятувальники врятували коня, копита якого потрапили у «пастку» на залізничному переїзді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів