Поділитись:

Природоохорона політика України призводить до зникнення видів, – зоозахисники

П'ятниця, 17 вересня 2021, 17:24

Дослідження щодо зникнення деяких видів тварин і рослин на державному рівні в Україні навіть не проводяться.

Відсутність ефективної державної політики у сфері охорони довкілля призводить до того, що Україна втрачає своє біорізноманіття, зокрема, скорочуються популяції рибних видів і зникають деякі види тварин.

Про це пише УНІАН.

«Ми спостерігаємо, що різке зменшення чисельності водних мешканців актуально для України. Це пов'язано з трансформацією річок - випрямленням русла, створенням штучних бар'єрів, руйнуванням природних комплексів у заплавах, зокрема, для агровиробництва, видобутком піску і гравію в руслах і суцільною вирубкою лісів», – зазначають експерти.

У Фонді також заявили, що в Україні відбувається неконтрольований відстріл тварин браконьєрами (зокрема, рисі, бурого ведмедя, лося).

При цьому, як зазначають фахівці, дослідження щодо зникнення деяких видів тварин і рослин на державному рівні в Україні навіть не проводяться.

У статті наголошується, що для вирішення існуючих проблем в Україні необхідна, в першу чергу, зацікавленість у цьому самої держави, яка має невідкладно розпочати впроваджувати грамотну природоохоронну політику, а не займатися марним популізмом, внаслідок якого лише збільшується навантаження на бізнес, який, у своїй більшості, і так вкладає мільйонні кошти в екомодернізацію, а замість подяки отримує за це ще більшу зарегульованість бізнес-процесів. В іншому випадку, екологічна ситуація в країні тільки продовжить погіршуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів