Сільського голову на Волині звинуватили в оборудках із землею

Середа, 05 жовтня 2016, 12:56

Мешканці села Любешівська Воля скаржаться на те, що сільсьський голова Світлана Мартинюк, із їх слів, привласнила собі 62 сотки землі, підробивши документи.

Про це йшлося під час постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин Волинської обласної ради 5 жовтня, – передає ІА Волинські Новини.

Як розповів місцевий мешканець Степан Котиско, жителі вулиці Шевченка користуються земельними присадибними ділянками з дня створення села (а це – більше 50 років). Проте, два роки тому сільський голова Світлана Мартинюк без відома громадськості віддала вищезгадані землі під забудову стороннім особам, і не тільки.

До слова, на вулицю відсутній проект забудови та проект детального планування, як цього вимагає стаття 24 Закону України "Про основи містобудування" та забороняє в наданні земельних ділянок в разі його відсутності.

Ще в лютому 2016 року місцеві мешканці пішли на сесію сільської ради, аби прояснити ситуацію. Спочатку селян не пускали на засідання, а згодом заявили, що землі і надалі залишаться у користуванні людей.

Степан Котиско розповідає, що пані Мартинюк дала ділянку учаснику АТО, який не має жодних документів, що підтверджують його статус, а також двом депутатам сільської ради та працівнику суду.

Селяни наполягають – голова сільради Світлана Мартинюк самовільно вирішує земельні питання в селі, в той час, як в Любешівській Волі вже 7 років немає землевпорядника.

Незважаючи на те, що на профільній депутатській комісії не було кворуму, обранці волинської громади пообіцяли організувати виїздну комісію в село, аби детально вивчити ситуацію.