Поділитись:

Кабмін затвердив проєкт державного бюджету-2022

Середа, 15 вересня 2021, 15:55
Кабмін затвердив проєкт державного бюджету-2022

Кабінет Міністрів на засіданні 15 вересня затвердив законопроєкт про Державний бюджет України на 2022 рік.

Під час чергового засідання міністри обговорили основні показники держбюджету-2022 та після цього ухвалили рішення про його затвердження.

Також урядовці ухвалили проєкт відповідних змін до Бюджетного Кодексу України на 2022 рік.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що проєкт бюджету на 2022 рік не тільки збалансований та реалістичний, це бюджет модернізації країни, становлення та відновлення економіки, інвестицій у людей, в їх здоров'я, освіту та розвиток.

Також Шмигаль зазначав, що одна з важливих новацій бюджету, яка ґрунтується на указі Президента України, – це встановлення мінімальної зарплати лікарів на рівні 20 тисяч гривень, а мінімальної зарплати середнього медперсоналу – на рівні 13,5 тисячі гривень. Відповідно, середня зарплата лікаря наступного року перевищить 22,5 тисячі гривень. Загалом середньомісячна зарплата в Україні наступного року становитиме майже 15,5 тисячі гривень.

Згідно з законодавством, Кабінет Міністрів України щороку подає до Верховної Ради проєкт закону про Державний бюджет України на наступний рік не пізніше 15 вересня поточного року. Разом із проєктом закону подається доповідь про хід виконання Державного бюджету України поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів