Поділитись:

У Луцьку розповіли, чи є різниця в освіті у сільських та міських студентів

Середа, 05 жовтня 2016, 08:12
У Луцьку розповіли, чи є різниця в освіті у сільських та міських студентів

Викладач ЛНТУ і депутат Волиньради Ірина Вахович розповіла, коли і як помітно різницю в освіті сільських і міських дітей.

Про те, чи відрізняється рівень отриманих знань у студента, який навчався в сільській школі, й у студента, що здобував знання у міській школі, говорили в рамках огляду питання щодо оптимізації сільських малокомплектних шкіл на Волині. Питання обговорювали 4 жовтня в приміщенні прес-клубу газети "Волинь-нова".

Начальник відділу освіти Грохівської РДА Віктор Білик запевнив присутніх, що освітня реформа вимагає коштів на ремонт доріг, на автобуси та матеріальну базу.

Також треба підходити до закриття тої чи іншої школи індивідуально. В ході обговорення цього питання у Ірини Вахович поцікавились, чи в університеті відрізняється рівень знань дітей міських у порівнянні із тими, хто прийшов у ВНЗ після навчання в сільській школі.

"Якщо на першому курсі є різниця, то це більше пов'язано з адаптацією сільських дітей до міста. На старших курсах зовсім немає такої різниці. До того ж сільські діти – левова частка наших студентів", – сказала Ірина Вахович.

Надрукувати
мітки:
коментарів