Поділитись:

50% – мама, 50% – тато: бирки для новонароджених в лікарні на Волині спричинили скандал у мережі

Понеділок, 13 вересня 2021, 17:05

У соцмережах розгорівся скандал через бирки для новонароджених, які почали видавати у Нововолинській центральній міськлікарні.

Незвичні бирки мають вигляд етикетки для одягу. На них вказані ім'я дитини, вага, зріст, дата і час народження. Також зазначений «склад» дитини: 50 % мама і 50 % тато. Окрім того, є спеціальні символи, які вказують, як доглядати за немовлям: не прасувати, не віджимати, не вибілювати, заборонена хімчистка, дозволене ручне прання при температурі 30 градусів.

Таке нововведення викликало жваве обговорення – хтось підтримав ідею, а когось обурив такий креатив.

  • «Дуже класно! Де ви буди з тою ідеєю в червні?»
  • «Народжувала у 2018 . Ніякої бирочки не дали, а я б хотіла таке зберегти на пам’ять»
  • «Це прекрасно!»
  • «Оранжеві бирки з клейонки – зовсім не фонтан».
  • «Клас дуже класна ідея, бо ось ці оранжеві штучки що ріжуть, не всі знають, що це з засцяних матрасів, які 20 років десь валяються …І хто знає що на тій бірці».

Проте не всі оцінили оригінальні бирки:

  • «Ні, це не мило!!! Знаки з етикетки для одягу. Дитина – не річ, вона людина!!! Для наглядності додам розшифровку знаків з бірок речей. А якщо дитину народжує одинока мама і тато відмовився визнавати батьківство? Їй як на цей «цінник» реагувати? Я не проти цікавого креативу, але – за коректність і толерантність. Замість «не прасувати», «не сушити» і т.д., можна було б виключно «дитячі» знаки поставити, якщо вже потрібна інструкція із застосування – «сердечко» – любов батьків, «пляшечка» – годування, «іграшка» – розвиток, «обійми» – безпека дитини. Це справді те, що дитина потребує від батьків. І чому дитину «зроблено»? Вона у нормальній ситуації народжена з любов‘ю».
  • «Таку «дурницю» дають уже при виписці з роддому за окрему плату! Оті значки по догляду за дитиною зовсім недоречні. Чому назва клініки не українською? Ніхто в родзалі не буде бігти до комп'ютера і набирати «бірочку». Ну і вишенька на тортику – 50% тато, можна стверджувати після ДНК».
  • «Звести дітей до категорії товару? Якось не зовсім комільфо».

Не сподобалася така ініціатива і голові секретаріату депутатського об'єднання «Захист прав дитини – пріоритет держави» Людмилі Волинець. Як повідомляє УНІАН, вона зазначила, що не сприймає таке ставлення до народження людини.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
15:05
20 березня 2024
18 березня 2024
17 березня 2024
12 березня 2024
16:16
12:22
08 березня 2024
07 березня 2024
10:20
27 лютого 2024