Поділитись:

У Луцьку обговорювали, чи варто проводити оптимізацію шкіл до адмінреформи

Вівторок, 04 жовтня 2016, 17:02

Депутати облради разом з освітянами дійшли висновку, що оптимізація шкіл неможлива без належного фінансування.

Без виділення коштів на дороги, шкільного транспорту та матеріальної бази не варто говорити про оптимізацію шкіл. Про це йшлося 4 жовтня під час засідання інтерактивного прес-клубу щодо оптимізації малокомплектних шкіл на Волині.

Начальник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна зауважила, що не варто говорити про якість знань у школах допоки оптимізація малокомплектних шкіл ще не завершилася.

З її слів, якщо школа немає спортивної бази, достатньої кількості учнів в класах і немає кому навчатися, то така школа, безперечно, повинна бути закрита, або призупинена в своїй діяльності допоки не буде достатньо учнів.

Місцеві органи самоврядування прийматимуть рішення щодо того, яка школа буде опорною, а яка базовою.

Голова Турійської райради Ольга Черен повідомила, що в їхньому районі немає такого ажіотажу проти закриття шкіл.

"Школа закривається, тому, що поруч за 2 кілометра, при хорошій дорозі є школа зі спортзалом, а втій, що закривають, діти навчаються по три-чотири учня в "шевченківських" старих школах хороша школа де є спортзал а діти навчаються в шевченківських школах по троє четверо. Навіть самі ж батьки просять щоб діти навчались в школах де є все", - додала Ольга Черен.

Також вона сказала, що цьогоріч вони закрили чотири школи, і батьки самі дякують і кажуть, що в опорній школі, де є всі умови, дітям вчитись краще.

Надрукувати
мітки:
коментарів