Поділитись:

Науковці розробили вакцину проти коронавірусу для дітей

Неділя, 12 вересня 2021, 02:34

Німецька біотехнологічна компанія BioNTech готується до подання заявки на схвалення вакцини проти коронавірусу для дітей від 5 до 11 років. 

Про це повідомили засновники BioNTech Угур Шахін та Езлем Тюреджі в інтерв'ю Der Spiegel.

Вони анонсували, що вже у найближчі кілька тижнів компанія має представити результати дослідження щодо вакцинації дітей віком від 5 до 11 років та подати заявку на затвердження вакцини для цієї вікової групи. Наразі ці дані ще збирають, а пізніше перейдуть до даних щодо дітей від 6 місяців.

У компанії заявили, що поки «все йде за планом», і там вже готуються до виробництва вакцин для дітей. Це той самий препарат, що й для дорослих, але доза буде меншою.

Втім, у BioNTech зазначають, що не знають, коли може початися загальна вакцинація дітей, адже для цього треба рішення медичних регуляторів.

У травні цей препарат схвалили регулятори у США та ЄС для підлітків від 12 до 15 років. Крім того, наприкінці липня в Ізраїлі дозволили щеплення вакциною від Pfizer дітей від 5 років.

Вакцинація дітей в Україні

Наприкінці липня МОЗ рекомендувало щепити дітей від 12 років препаратом Comirnaty від Pfizer-BioNTech у таких випадках:

  • якщо дитина має високі ризики важкого перебігу та розвитку ускладнень після хвороби на COVID-19 через супутні хвороби та не має протипоказань до вакцинації;
  • якщо дитина з метою об’єднання сім’ї виїжджає до країни, де для перетину кордону необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19 або міжнародне свідоцтво про вакцинацію;
  • якщо дитина виїжджає на навчання в країну, де для перетину кордону або для навчання необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19 або міжнародне свідоцтво про вакцинацію;
  • якщо дитина є учасником міжнародних спортивних змагань або інших заходів у країні, де для перетину кордону або для участі в заході необхідне міжнародне свідоцтво про вакцинацію або сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19;
  • якщо дитина приїхала з іншої країни, де вона отримала першу дозу вакцини Comirnaty та має документи на підтвердження цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
19 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024