Поділитись:

Сюрприз домашнім улюбленцям: роботів-пилососів навчили розпізнавати фекалії

Субота, 11 вересня 2021, 04:36
Сюрприз домашнім улюбленцям: роботів-пилососів навчили розпізнавати фекалії

Розробники роботизованого пилососа «Roomba» додали нову функцію розпізнавання екскрементів домашніх тварин.

Про це повідомляє BBC News.

Раніше роботи-пилососи, коли натрапляли у процесі прибирання на фекалії, просто розмазували їх по підлозі. Власники таких пилососів знімали багато відео, як пристрої, прибираючи, розносили фекалії по приміщенню.

Компанія iRobot, яка виробляє нові пилососи «Roomba», пообіцяла замінити будь-яку нову модель, якщо вона буде далі розкидати бруд. Представник виробника розповів, що пилосос навчили розпізнавати та уникати фекалії за допомогою сотень тисяч фото справжніх і фейкових екскрементів собак та котів. Компанії, що випускають інших роботів-пилососів також стверджують, що їхні пристрої навчилися уникати екскрементів.

BBC News запитала виробника «Roomba», чи є гарантія, що пилосос не розкидатиме інші види екскрементів, наприклад, менш тверді. Але він заявив, що про інші види фекалій не йдеться – лише про тверді котячі або собачі.

Уникнення перешкод – це виклик, який стоїть перед багатьма домашніми роботами.

Доктор Софі Лунд Расмуссен з відділу досліджень охорони дикої природи Оксфордського університету співпрацює з виробниками роботів-газонокосарок, щоб мінімізувати ризики для їжаків. Вона розповіла BBC News, що її дослідження з використанням трупів їжаків, показало, що "сенсорні технології, які використовуються у 18 різних моделях газонокосарок, не могли виявити їжаків на відстані". Хоча деякі види роботів-газонокосарок зупинялись або змінювали напрямок під час контакту з трупами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів