Поділитись:

У Луцьку представили двотомні «Спогади про Лесю Українку»

П'ятниця, 10 вересня 2021, 09:02
У Луцьку представили двотомні «Спогади про Лесю Українку»

У Волинському краєзнавчому музеї відбулась презентація двотомника "Спогади про Лесю Українку", авторства літературознавиці та дослідниці Тамари Скрипки.

Про це повідомляє сайт Волинської облради.

Захід відбувся за участю лесезнавців, науковців, істориків, музейників та студенської молоді.  

Модератор заходу, директор Науково-дослідного інституту Лесі Українки, завідувач кафедри теорії літератури і зарубіжної літератури ВНУ ім. Лесі Українки Сергій Романов розповів, що перший том вийшов друком ще у 2016 році. Його було укладено за принципом родинної ієрархії –  це свого роду зведення фамільного архіву, яке не лише подає живий образ письменниці крізь призму сприйняття її рідними і близькими, а й розповідає історію великого і славного роду Драгоманових-Косачів.  

«Другий том побачив світ цьогоріч. Це видання укладено з оповідей сучасників письменниці. Тут зібрано спогади друзів, колег і знайомих Лариси Косач-Квітки, які відтворюють різні періоди її життя. Загалом матеріал, який зібраний у двотомнику, покликаний заповнити прогалину у півстоліття, бо останні спогади про Лесю Українку були датовані ще 1971 роком», – зазначив Сергій Романов.

Авторка і упорядниця видання Тамара Скрипка деталізувала зміст кожного із двох томів та відповіла на запитання відвідувачів презентації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів