Стартує реєстрація на Green сard: як взяти участь

Вівторок, 04 жовтня 2016, 11:31

4 жовтня 2016 року розпочинається реєстрація на участь у візовій лотереї "Green сard" (диверсифікаційні візи) 2018 року.

Завершиться вона 7 листопада, – повідомляє Світ.ua.

Заявки на участь у розіграші ДВ-2018 потрібно подати у електронному вигляді на www.dvlottery.state.gov у період з 12:00 за Східним Літнім Часом (GMT-4) 4 жовтня 2016 року (вівторок) до 12:00 за Східним Стандартним Часом (GMT-5) 7 листопада 2016 року (понеділок).

Участь у програмі є безкоштовною, заповнити заявку можна онлайн. Значення не мають ні вік, ні освіта, ні сімейний стан апліканта. Віце-консул США Валері Рід наголошує, усі апліканти мають рівні шанси виграти Green card.

Заявку можна заповнити на сайті ukraine.usembassy.gov/visas.html

Обов'язково потрібно мати повну середню освіту або її еквівалент. Ваша заявка може бути дискваліфікованою, каже пані Рід, лише у кількох випадках:

  • ви приховали інформацію про будь-якого члена вашої сім'ї, зокрема чоловіка \ дружину чи дитину до 21 року;
  • ваша фотокартка була зроблена раніше, ніж 6 місяців тому;
  • ви подали більше 1 заявки.

Важливо: подавати заявку може кожен член вашої сім'ї. Брати участь можна, якщо у вас є інша американська віза. Також при оновленні інформації про особу та фотокартки заявку можна подавати щороку. Навіть якщо ви виграли Green card і не з'явились у консульство, то наступного року можете законно знову брати участь у лотереї.

Виграти Green card не можуть лише громадяни, яким відмовили у американській візі до кінця життя.

Заповнивши заявку, збережіть реєстраційний номер заявки. Лише з його допомогою ви навесні після розіграшу в режимі онлайн зможете перевірити, чи виграли.

У переможців лотереї буде час з травня до вересня на збір усіх необхідних документів та візит до посольства.

"Я рекомендую проходити медогляд, збирати документи та приходити у посольство одразу після того, як аплікант дізнається про перемогу. Найчастіше люди не встигають саме через медогляд з'явитися на співбесіду і втрачають свій шанс", – каже Валері Рід.

Для співбесіди вам потрібні будуть такі документи:

  • оригінал свідоцтва про народження,
  • свідоцтво про шлюб,
  • свідоцтво про розлучення,
  • внутрішній паспорт,
  • закордонний паспорт,
  • довідка про медичний огляд (його можна зробити лише в сертифікованому посольством США медзакладі),
  • військовий квиток,
  • довідка про несудимість (якщо ви змінювали прізвище, наприклад, після одруження, у довідці повинні бути вказані усі прізвища),
  • документ про освіту.

Якщо з того часу, відколи ви заповнили заявку, у вашому сімейному стані відбулися зміни (одружились, з'явилась дитина), то обов'язково слід мати документи, які їх засвідчують (довідка про одруження та свідоцтво про народження дитини). Негативного впливу зміни в сімейному стані на вашу заявку не матимуть.

Довідка:

Green сard – посвідчення особи або так названа ідентифікаційна картка, що підтверджує наявність дозволу на проживання в США людини, що не є громадянином США, але постійно проживає на території США, та надає право працевлаштування на всій території цієї країни. Дозвіл на шанс на проживання можна виграти через участь в особливій інтернет-лотереї, яка щороку проводиться урядом США. Одна з цілей лотереї заохочення імміграції в США людей з країн, іммігранти з яких в США майже не представлені.