Поділитись:

Представили офіційний трейлер кримінальної драми «Носоріг» Олега Сенцова (фото,відео)

Середа, 08 вересня 2021, 22:16

У мережі зʼявився офіційний трейлер кримінальної драми про лихі девʼяності «Носоріг» (Rhino).

Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно

Стрічку зняв український режисер Олег Сенцов, який раніше був політичним вʼязнем Кремля.

Світова премʼєра фільму відбудеться вже цієї пʼятниці, 10 вересня, на 78-му кінофестивалі у Венеції – його покажуть у програмі «Горизонти».

«Відчуйте атмосферу лихих 90-х у міжнародному трейлері фільму Олега Сенцова. Стрічка заснована на реальних подіях того часу. Ми показуємо правдиві 90-ті, де жорстокість була нормою, але не вмирала і надія», – йдеться в описі трейлеру.

«Носоріг» є другою повнометражною роботою українського режисера Олега Сенцова. У 2012 році фільм був представлений на індустрійній платформі Міжнародного кінофестивалю в Софії, де отримав нагороди за Найкращі проєкт і пітчинг. Проте роботу над картиною було призупинено через незаконний арешт Сенцова російськими спецслужбами у 2014 році та подальше його ув’язнення. Після звільнення режисера у 2019 році, роботу над проєктом було відновлено.

 

Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. У центрі сюжету – злочинець на прізвисько Носоріг, життя якого круто змінюється після знайомства з певним загадковим чоловіком. Сам же Сенцов називає фільм не історією про бандитів, а «історією країни».

Головну роль в картині зіграв активіст Сергій Філімонов – учасник бойових дій на сході України, лідер молодіжного руху «Гонор», колишній керівник суспільно-політичних рухів «Цивільний корпус Азов» та «Національний корпус» в Києві.

 

«Носоріг» створений у копродукції України, Польщі та Німеччини. Українську сторону виробництва представляють продюсер Денис Іванов («Артхаус Трафік») та Олег Сенцов («Край Кінема»). Польські співпродюсери – Даріуш Яблонський, Віолетта Камінська, Ізабела Войчік (Apple Film Production), німецькі – Хайно Деккерт, Тіна Бьорнер (Ma.ja.de. Fiction). Міжнародний дистриб’ютор стрічки – компанія WestEnd Films.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів