Поділитись:

Італійські фанати «Володаря перснів» в образах персонажів тиждень йшли до Везувію (фото,відео)

Вівторок, 07 вересня 2021, 23:27
Італійські фанати «Володаря перснів» в образах персонажів тиждень йшли до Везувію (фото,відео)

27 серпня група з дев'яти італійських фанатів «Володаря перснів» в образах героїв твору Толкіна вирушила з провінції Кьєтті в піший похід до Помпей.

Про це вони повідомили на своєму сайті та соцмережах.

Реконструктори поставили перед собою мету – повторити подвиг Братства Персня і ​​знищити репліку Персня Всевладдя. Як заміну вулкану Ородруін вони вибрали знаменитий Везувій.

Ідея походу належить 37-річному кондитерові Ніколасу Джентіле. Він народився в невеликій комуні Буккьяніко і з дитинства любив фентезі-трилогію. Одного разу він покинув комуну заради життя і роботи у великому місті, але незабаром визнав свою помилку: «Я зрозумів, що залишив в Буккьяніко справжній скарб – я буквально жив у країні хоббітів. Навіть місцевий одяг нагадував їхні костюми».

Тоді Джентіле повернувся в сільську місцевість і вирішив жити як герої Толкіна – в невеликому співтоваристві, зі своїм городом і серед красивих природних пейзажів. Він побудував будинок, архітектура якого нагадує житло хоббітів, де оселився зі своєю сім'єю, але пізніше вирішив створити невелике поселення – центральний будинок близько 400 квадратних метрів і ще чотири гостьових будиночки під землею.

«На відміну від села хоббітів в Новій Зеландії, це буде не атракціон, а шанс пожити іншим життям. Формально – агротуризм, але я розглядаю проект як притулок для мандрівників, які приїдуть погостювати у нас», – каже фанат «Володаря перснів».

Поки будівництво «італійського Ширу» тільки в планах, але Джентіле вже запрошує любителів фентезі в гості, влаштовує свята та фестивалі – наприклад, кожного вересня проводиться день народження Більбо Беггінса. Для реалізації всього проекту автору потрібні спонсори та благодійники, яких він планує залучити в тому числі за допомогою походу до Везувію.

Джентіле відповідально підійшов до набору команди для походу. До неї увійшли не тільки близькі друзі організатора, але й незнайомі йому раніше фанати фентезі. Заявку на участь подали більше 300 бажаючих – з них вибрали тих, хто більше був схожий за характером і зовнішності на учасників Братства Персня. В результаті зібралася компанія з різних людей, об'єднаних спільним захопленням.

Одягнувшись в свої образи і зробивши кілька загальних фотографій, герої почали свій шлях: їм належало перетнути Апеннінський півострів поперек. Кожен день вони проходили пішки по 25-30 кілометрів, зупиняючись в маленьких провінційних закладах, старих замках або влаштовуючи нічліг прямо в лісі.

Мандрівники розповіли, що відкрили Італію з нового для себе боку – з історичними пам'ятками, схожими на міста ельфів, і нескінченними зеленими полями і лісами як в Середзем'ї. Частиною своїх відкриттів Братство ділилося з підписниками в інстаграмі: за походом стежили більше 50 тисяч людей.

«Наш персень, незважаючи на його погану репутацію, не вніс розладу в нашу групу. Для нас ця пригода стала символом боротьби зі страхом перед завтрашнім днем​​», – підсумовує Ніколас.

Після завершення подорожі компанія провела вечірку в місцевому пабі, оформленому в стилі фентезійних таверн. До гулянь приєдналися місцеві жителі і підписники з інстаграму.

Ніколас Джентіле планує у вересні запустити краудфандингову кампанію для побудови села хоббітів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
26 березня 2024
21 березня 2024
18 березня 2024
11 березня 2024
07:29
26 лютого 2024
25 лютого 2024
08 січня 2024