Поділитись:

На Волині за газ боргують 222 мільйони гривень

Понеділок, 03 жовтня 2016, 14:59
На Волині за газ боргують 222 мільйони гривень

Напередодні опалювального сезону заборгованість волинян за блакитне паливо сягнула 222 млн гривень. Це на 56% більше, аніж в цей же період минулого року.

Найбільшими неплатниками залишаються лучани та жителі навколишніх сіл – їх частка заборгованості становить понад 60 %, – повідоляє прес-служба "Волиньгаз збуту".

Більшість боржників не належать до малозабезпеченої категорії населення. Навпаки, люди з скромними статками намагаються вправно сплачувати свої рахунки за еноергоносії. Лише за вересень цього року більше тисячі споживачів отримали від ТОВ "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ" попередження про можливе відключення у разі невжиття жодних заходів задля погашення боргу. Найбільш проблемними залишаються ті боржники, несплата за енергоресурс яких становить понад 5 тисяч і іноді сягає кількох десятків тисяч гривень. Такі громадяни ігнорують рахунки за газ місяцями або ж роками та не зважають на повідомлення про відключення до моменту припинення їм газопостачання.

"Зростаюча кількість боржників за спожите паливо перед початком опалювального сезону – це досить тривожний знак. Адже цьогоріч із збільшенням ціни на газ та відсутністю у опалювальний період пільгової ціни 3,6 грн за 1 кубометр для опалення очікується подальше накопичення неплатежів. Тому рекомендуємо кожному споживачу, які мають навіть невеликі борги, звернутись до газопостачального підприємства аби вирішити свої проблеми із заборгованістю, аби напередодні зими не залишитись без тепла у домі", – каже директор ТОВ "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ" Микола Тищук.

Відключення споживачів від газопостачання – останній та крайній захід, до якого підприємство вдається лише після ігнорування споживачем численних повідомлень про відключення. Опісля цього ТОВ "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ" надсилає до газорозподільчої компанії подання на відключення боржника.

Аби в подальшому не нарощувати заборгованість, "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ" рекомендує перед початком опалювального сезону подбати про сплату боргів, не чекаючи відключення. Адже після цього, аби надалі мати можливість користуватись газом, споживачу доведеться сплатити не лише усю суму боргу, а й компенсувати витрати газової компанії на роботи з припинення та подальшого відновлення газопостачання.

Якщо ж споживач не в змозі відразу погасити суму боргу, він може звернутися до компанії та укласти договір на реструктуризацію – це дасть можливість протягом тривалого часу сплачувати борг частинами та уберегтись від припинення газопостачання. Також, мешканцям області, які не в змозі осилити високу ціну на газ, необхідно звернутись до управлінь соцзахисту для оформлення субсидій.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
22 березня 2024
12 лютого 2024
13:15
08 лютого 2024
29 січня 2024
25 січня 2024
18 січня 2024
12:50
12 січня 2024
25 грудня 2023
24 грудня 2023