Поділитись:

Виникають парадокси, яких би не мало бути, – Ніколайчук про патрульних і суди

Понеділок, 03 жовтня 2016, 13:54
Виникають парадокси, яких би не мало бути, – Ніколайчук про патрульних і суди

Учасник ради ГО "Самооборони Майдану", громадський активіст Олександр Ніколайчук розповів, що деякі суди "не долюблюють" нових поліцейських.

Про це він заявив у ток-шоу Протилежний Погляд LIVE у п'ятницю, 30 вересня.

"Чомусь, коли звучить фраза "Встати, суд іде", всі гарно встають, до суді звертаються Ваша честь, при цьому до суду в нас, мабуть, ще менша довіра в суспільстві, аніж до правоохоронної системи. Ніхто до судді не може сказати: "Чуєш, ти, відморозку в мантії". Такого в нас немає. В суді діє принцип правоти. Тобто має бути порядок. І те, що було сказано: "Спочатку підкоряйся, а потім оскаржуй".. Знову ж таки: в якому суді? У тому, який м'яко кажучи, недолюблює поліцейських, бо це нова структура, яка була створена абсолютно з нуля, бо в патрульну поліцію пішли молоді хлопці й дівчата, які практично ніколи в житті не були задіяні в правоохоронній системі. Так, вони, можливо, мало навчалися, але вони йшли з одним бажанням: уже, прямо зараз, в цей час починати змінювати цю країну", – зазначив Николайчук.

Активіст запевняє, що в судах часто виникають парадокси, яких би не мало бути.

"Коли вони (поліцейські, – Конкурент) стикаються із несправедливими судами, з тими рішеннями, які суди виносять, коли вони стикаються з тим, що треба доводити очевидні речі в суді, шукати тих самих свідків, пояснювати, що цей водій визнав момент затримання, що він був п'яний за кермом, а в суді він переконує, що так говорив, бо так складалися обставини, але я був тверезий. І поліцейський повинен це доводити. Виникають парадокси, яких би не мало бути. Тому принцип правоти поліцейських повинен діяти", зазначив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів