Поділитись:

Надзвичайний стан на польсько-білоруському кордоні: чи є загроза Волині

П'ятниця, 03 вересня 2021, 18:05
Надзвичайний стан на польсько-білоруському кордоні: чи є загроза Волині

За серпень 2021 року з території Республіки Білорусь на територію Польщі намагалися проникнути близько 3500 нелегальних мігрантів. З них близько тисячі затримали. Це безпрецедентна кількість для Польщі, відтак, влада країни вирішила ввести надзвичайний стан на польько-білоруському кордоні.

Про це пише видання Європейська правда.

Президент Польщі Анджей Дуда затвердив постанову про запровадження надзвичайного стану на польсько-білоруському кордоні через міграційну кризу, про що його просив уряд. Тепер документ відправлений до Сейму, який повинен підтвердити рішення президента. 

Про те, чи загрожує це рішення польської сторони безпеці на українсько-білоруському кордоні в коментарі ІА Конкурент розповіла речниця Луцького прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

«У нас на кордоні ситуація стабільна. Жодних позаштатних ситуацій не виникає. Охорону державного кордону ми здійснюємо у посиленому варіанті. Однак, це не пов'язано з подіями, які відбуваються зараз. Посилена охорона кордону була введена у 2015 році», – зазначила Маргарита Ваершиніна.

Речниця Луцького прикордонного загону додала, що пасажиропотік на українсько-білоруському кордоні не є значним. Всього за добу кордон перетинає від 400 до 600 осіб.

«Порушень на даній ділянці кордону немає, окрім поодиноких випакдків контрабандної діяльності. Нелегальних мігрантів на разі не спостерігаєься», –– додала Маргарита Вершиніна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів