Поділитись:

Восьмий день Паралімпійських ігор: вісім нагород та світовий рекорд

Четвер, 02 вересня 2021, 07:23
Восьмий день Паралімпійських ігор: вісім нагород та світовий рекорд

У восьмий день Паралімпійських ігор українська збірна виграла дві золоті, дві срібні та чотири бронзових медалей на змаганнях в Токіо.

Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту.

«Золото» в скарбничку української збірної принесли Максим Крипак на дистанції 400 метрів вільним стилем (клас S10) та легкоатлетка Анастасія Москаленко – вона стала чемпіонкою Паралімпіади у штовханні ядра, встановивши світовий паралімпійський рекорд в класі F32.

Срібні медалі для нашої країни вибороли стрілець Василь Ковальчук у змішаних змаганнях зі стрільби з пневматичної гвинтівки у класі SH2 та плавець Олексій Федина, який фінішував другим на дистанції 100 метрів брасом (клас S12).

Бронзові нагороди завоювали Ірина Щетнік у стрільбі з пневматичної гвинтівки з 10 метрів (клас SH1) та дует Івана Мая та Лева Каца у настільному тенісі (клас S9).

Також бронзовими призерками стали плавчині Яна Бережна на 100-метрівці брасом у класі SB11 та Ярина Матло у цьому ж виді програми (клас SВ12).

Відтак у скарбничці паралімпійської збірної 75 нагород – 17 золотих, 35 срібних та 23 бронзових медалей. Наші спортсмени продовжують утримуватися у шістці лідерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів