Поділитись:

В Україні може різко подорожчати пальне

Понеділок, 03 жовтня 2016, 08:20
В Україні може різко подорожчати пальне
В Україні незабаром може різко подорожчати бензин та інші види пального.

Про це повідомляє Еспресо.

Причиною здорожчання стануть зміни податкового законодавства – відповідний законопроект вже внесений до Верховної Ради України і буде розглянуто під час поточної сесії.

Інформація про підготовку змін до ПК України була опублікована на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України. Відповідний проект закону також розміщений на веб-сайті відомства в розділі "Регуляторна політика".

Розробники законопроекту пропонують скасувати акцизний збір, що стягується з роздрібного продажу бензину та інших видів палива в розмірі 0,042 євро за кожен його проданий літр. У той же час, автори законопроекту пропонують збільшити ставку акцизного збору на пальне, зокрема бензин, дизель та скраплений газ на сорок два євро за кожну тисячу літрів. Наразі відбувається громадське обговорення цього проекту і будь-хто може звернутися в податкове відомство України зі своїми пропозиціями і коментарями.

У фінансово-економічному обґрунтуванні проекту цього закону вказується, що його прийняття має забезпечити додаткові надходження до місцевих бюджетів в сумі більш ніж п'ять мільярдів гривень. При цьому сплачуватися цей акциз буде не як раніше, безпосередньо в місцеві бюджети, а в державний бюджет України, оскільки до місцевих бюджетів сплачуються тільки акцизи з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Надрукувати
мітки:
коментарів