Поділитись:

На Волині люди потерпають від сусідства із деревообробним підприємством

Неділя, 02 жовтня 2016, 21:00
На Волині люди потерпають від сусідства  із деревообробним підприємством

Ковельчани не задоволені шумом і пилом, який розповсюджується від деревообробного підприємства, що знаходиться недалеко від їхніх осель.

У Ковельській міській раді створили тимчасову комісію, яка протягом кількох місяців вирішувала питання щодо скарг жителів вулиці Лісова на роботу деревообробного цеху Державного підприємства "Ковельське лісове господарство", що розташоване на ці й же вулиці. Про це повідомляє ПроКовель.

Місцеві мешканці вкрай незадоволені діяльністю такого сусідства. Вони нарікають на дорогу, котра в дощову погоду перетворюється на багнюку, оскільки є грунтовою. Люди розповідають, що мали непогану автодорогу, однак багатотонні машини, які водять деревину на деревообробне підприємство і звідти вивозять готову продукцію, її зруйнували.

Жителі Луцької намагалися роками знайти порозуміння і з чиновниками, і з лісівниками, і навіть оголошували акції протести – неодноразово перекривали трасу до деревообробного цеху.

Днями комісія представила свої напрацювання: там йдеться, що на території деревообробного цеху "завершено реконструкцію бункеру для зберігання тирси та проведено будівництво тимчасового приміщення, направленого на зниження шуму від двигунів, що забезпечують роботу витяжок.

Також досягнули домовленість із керівництвом підприємства про заміну бензопил на електропили у найближчий час, що різко знизить рівень шумів, також ведуться переговори про побудову шумоізолюючого паркану".

Однак, як стало відомо, місцеві жителі, які вже втомилися терпіти ці знущання над собою, безрезультатно оббивати пороги владних кабінетів, чекати, поки на поступки підуть лісівники, виношують ідею вдатися до більш радикальних кроків і перекрити міжнародну трасу Київ-Варшава в районі вулиці Луцька.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 лютого 2024
17 лютого 2024
09 лютого 2024
27 листопада 2023
25 листопада 2023
19 листопада 2023
17 листопада 2023
09 листопада 2023
03 листопада 2023
06 травня 2023