Поділитись:

Волинянина судитимуть за перешкоджання журналістській діяльності

Вівторок, 31 серпня 2021, 15:30
Волинянина судитимуть за перешкоджання журналістській діяльності

фото ілюстративне

Службовця Підгайцівської сільської ради судитимуть за те, що він привласнив бюджетні кошти в сумі понад півмільйона гривень та за перешкоджання журналістській діяльності.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що службовець сільради упродовж серпня 2019 – квітня 2020 року організував вчинення злочинів, пов’язаних із заволодінням бюджетними коштами в сумі понад півмільйона гривень.

Зареєструвавши дружину підприємцем та змовившись із суб’єктом господарської діяльності, який здійснював технічний нагляд за роботами на об’єктах (матеріали щодо нього виділені в окреме провадження), проєктний менеджер організовував укладання договорів про проведення фірмою дружини робіт із ремонту вулиці у селі Підгайці та території дитячого садочка в селі Романів Луцького району.

Згодом, вносячи в акти виконаних підрядних робіт завідомо неправдиві (завищені) відомості про вартість робіт та матеріалів, використаних для їх проведення, службовець сільради передавав ці акти у бухгалтерію. На підставі підроблених документів на рахунки підконтрольних чиновнику суб’єктів господарської діяльності Управлінням Державної казначейської служби у Волинській області зайво було перераховано понад 515 тисяч гривень.

Окрім цього, 4 січня 2021 року він перешкоджав законній професійній діяльності журналістів, які проводили журналістське розслідування щодо дотримання вимог законодавства службовими особами Підгайцівської сільської ради при виділенні земельних ділянок.

У ході конфлікту проєктний менеджер шарпав журналістку за одяг та плече, завдаючи болю, та робив спробу вибити з її рук відеокамеру.

Тепер за усі ці дії службовець відповідатиме перед судом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів