Купив права і катався без номерів: судили самовпевненого волинянина

Понеділок, 30 серпня 2021, 17:07

Раніше несудимий уродженець Ковельщини вирішив придбати підроблені водійські права. Маючи несправжній документ, чоловік спокійно їздив на мотоциклі без державних номерних знаків, чим привернув до себе увагу поліції.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду від 27 серпня. 

Як вбачається з вироку, у жовтні 2017 року чоловік вирішив придбати водійські права за 2 700 гривень. Для цього він передав виконавцю своє фото, яке в подальшому використали на підроленому документі. Після виготовлення прав чоловік забрав їх на автостанції, де передав 2 700 гривень виконавцям.

Після цього підсудний їздив на мотоциклі Viper Alpha без державних номерних знаків. Тому 4 червня 2021 року потрапив у поле зору поліції. Після зупинки транспортного засобу мотоцикліст надав патрульним підроблене водійське посвідчення. Тож окрім адміністративної відповідальності за їзду без номерних знаків, отримав ще й кримінальне покарання за використання підробленого документа. 

У суді чоловік, у якого на утриманні двоє малолітніх дітей, свою вину визнав повністю, розкаявся та просив суворо не карати. У результаті суд присудив чоловікові покарання у вигляді 1 року і 6 місяців обмеження волі з іспитовим строком 1 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: