Поділитись:

Учені випадково відкрили найпівнічніший острів на Землі

Понеділок, 30 серпня 2021, 01:50
Учені випадково відкрили найпівнічніший острів на Землі

На північ від берегів острова Гренландія знайшли крихітний острівець, який, за словами науковців, є найпівнічнішою ділянкою суші в Північному льодовитому океані.

Про це повідомляє Reuters.

Учені дослідницького центру Арктичної станції у Гренландії знайшли в Північному Льодовитому океані клаптик суші завширшки 30 метрів з найвищою точкою над рівнем моря у 3 метри. Спочатку вони подумали, що висадилися на острівець Оодаак (відкритий в 1978 році), але навігатор показав, що вони перебувають в 780 метрах від нього.

«Це трохи схоже на дослідників минулого, які думали, що вони приземлилися в певному місці, але насправді знайшли зовсім інше», — заявив засновник фонду-спонсора експедиції Leiser Foundation Крістіан Лейстер.

За словами Мортена Раша, керівника станції наукових досліджень Арктики у Гренландії, відкриття сталось випадково, коли дослідники вирушили збирати зразки. Спершу вони вважали, що перед ними острівець Оодак. 

Учені пропонують назвати острів Qeqertaq Avannarleq (Кекертак Аваннарлек), що в перекладі з гренландської означає «найпівнічніший острів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів