Поділитись:

Чим відрізняються Айфон 12 та його Про версія

П'ятниця, 27 серпня 2021, 13:58

У 2020 було представлене удосконалення Айфон 12 від відомого бренду. І вибираючи між флагманом і базовою моделлю, які можна придбати eStore, багато хто губиться кому ж з них віддати перевагу. При своїй схожості вони мають все ж відмінності, які можуть стати вагомими при прийнятті рішення.

Зовнішнє виконання

Стильні агрегати ідентичні в плані габаритів. А ось матеріали в корені відрізняються. Для версії Про застосовується хірургічна сталь, в базовій — авіаційний алюміній. Стандартна модель характеризується матовою поверхнею, що виключає появу слідів від дотиків. В удосконаленому виробі — полірування, що надає глянець.

За ваговими характеристиками Айфон Про важче на 25 грамів. Це очікувано, з урахуванням наявності великої кількості компонентів.

Важливою характеристикою є забарвлення. Попередник представлений в таких варіантах:

  • чорний;
  • білий;
  • зелений;
  • синій;
  • червоний.

Айфон Про має вузький асортимент через відмінності в матеріалах і більшу статусність — золото, графіт, срібло, синій.

Дисплей

У плані екрану вони повністю ідентичні. Обидва варіанти володіють однією і тією ж діагоналлю в 6,1 дюйма з матрицею OLED Super Retina XDR, підтримкою true Tone. Дисплеї забезпечені захистом Ceramic Shield, що підвищує стійкість до ударів в 4 рази. Розширення однакове і дозволяє дивитися відеоролики з якістю 2532х1170 px. Розробники залишили без змін щільність точок і контрастність. Перша становить 460/дюйм, друга — 2000000: 1.

Яскравість відрізняється, але на мізерну величину з максимальним показником до 1200 ніт. Різниця криється в середньому показнику. Класична модель характеризується 625 ніт, а версія Про — 800. Це майже не впливає на зручність читання, розпізнаванні картинок.

Технічні нюанси

Моделі оснащені ідентичним процесором A14 Bionic, який є власною розробкою бренду. Також для них в рівній мірі характерна висока автономність. Що стосується батареї, то ця інформація не афішується. Однак, на одному заряді можна переглянути ролики протягом 17 годин. Смартфони відрізняються пам'яттю, яка складе:

  • 4 Gb ОЗП і вбудована 64/128/256 Gb — iPhone 12;
  • 6 Gb ОЗП і вбудована 128/256/512 Gb — iPhone 12 Pro.

Об'єктив

Базова версія містить 2 камери — широко- та надширококутний модуль. Айфон 12 Про доповнений LiDAR (визначник відстані за допомогою лазерного променя) і телеоб'єктивом. Це покращує проведення операцій при застосуванні технології доповненої реальності.

Якість в обох варіантів ідентична — 12 Мп. Також вони в рівній мірі володіють оптичною стабілізацією, нічним режимом. До відмінностей варто віднести зум (2-кратне збільшення для базової моделі та 4-х кратне — Про). Запис відео Dolby Vision XDR класична модель проводить зі швидкістю 30 fps, а новинка — 60. Остання обладнана також портретною зйомкою в нічний час, форматом AppleProRAW.

В цілому, моделі мало відрізняються один одного. Єдиний момент — це більше можливостей у плані відео в просунутій версії й матеріал. Це оцінять фотографи, а для звичайного користувача цілком підійде класичний варіант.

Надрукувати
мітки:
коментарів