Поділитись:

Волинська чорниця поповнила бюджети на 4,8 мільйона гривень. На черзі – гриби

П'ятниця, 27 серпня 2021, 09:21

На Волині легальні заготівельники дарів лісів вже сплатили до бюджетів усіх рівнів 2,7 мільйона гривень ПДФО, 1,7 мільйона гривень ренти за спецвикористання лісової продукції і 0,4 мільйона гривень єдиного податку.

Про це інформує сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

Оскільки на часі – заготівля грибів та іншої дикорослої продукції, в Головному управлінні ДПС у Волинській області закликають керівників громад не втрачати пильності і переконувати бізнесменів, які з комерційною метою заготовляють дари лісу, сплачувати визначені законом податки.

«Принциповість громад в питаннях сплати податків дозволяє місцевим бюджетам отримувати додаткові надходження. Важливо, щоб лідери місцевого самоврядування не втратили можливості залучити кошти для потреб громади в період заготівлі грибів. Лише за умови сплати податків усіма представниками підприємництва – учасниками заготівельного ринку, кожна з громад отримає додатковий фінансовий ресурс», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що податкова служба в межах компетенції негайно опрацьовуватиме інформацію від органів місцевої влади про зловживання на ринку заготівлі та вживатиме заходів задля виправлення ситуації.

Нагадаємо: серед податкових платежів, які зобов’язані сплачувати господарюючі суб’єкти-учасники заготівельного бізнесу, – ПДФО, військовий збір, єдиний податок та рента за спецвикористання дарів лісу. Постійний моніторинг процесу заготівлі ягід і грибів у волинських лісах здійснюють спеціальні комісії при органах місцевої влади та мобільні робочі групи, до складу яких входять працівники органів ДПС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
15 березня 2024
08:30
06 березня 2024
28 лютого 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024