Це бик і неадекват, – Алексєєв про водія BMW, який "обматюкав" луцького патрульного

Субота, 01 жовтня 2016, 14:30

Луцький активіст, голова Спілки власників зброї Волині Ігор Алексєєв вважає, що патрульний, до якого нецензурно звертався водій BMW, повів себе занадто "м'яко".

Про це він заявив у прямому ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" у п'ятницю, 30 вересня.

Ігор Алексєєв у студії дискутував з учасником ради ГО "Самооборона Майдану" Олександром Ніколайчуком щодо можливості впровадження в Україні так званої презумпції правоти поліцейських.

"Не так давно в Луцьку був прецедент, коли водій BMW матом в камеру покрив поліцейського. Я особисто вважаю поведінку таку…це бик, абсолютний неадекват", – зауважив Ігор Алексєєв.

"Абсолютно нормально було б, якби він ліг обличчям в асфальт за непокору, потім злісну непокору. Це все є в законі про поліцію. Йому не треба більших повноважень. Він просто мав адекватно виконувати свою роботу. Що він зробив?", – запитав голова Спілки власників зброї, натякаючи, що правоохоронець жодним чином не відреагував на провокативні слова водія.

Олександр Ніколайчук своєю чергою погодився, що поліцейським не потрібно додаткових повноважень, а треба, щоб громадяни почали дотримуватися законодавства.

Активіст додав, що випадків, коли до поліцейських звертаються, вживаючи нецензурну лексику, дуже багато. Це спричинено тотальною зневагою до поліції, яка будувалася роками.

Нагадаємо: інцидент трапився під час прес-туру луцьких журналістів на перетині вулиць Львівської і Володимирської. Чоловік на автомобілі BMW X5 перетнув подійну смугу, а коли його стали знімати журналісти, почав лаятися і штовхатися.