Поділитись:

Головний освітянин Луцька розповів, чого чекати у новому навчальному році (відео)

Четвер, 26 серпня 2021, 19:30
Головний освітянин Луцька розповів, чого чекати у новому навчальному році (відео)

До першого дзвоника залишились лічені дні. Нині в Луцькій громаді вже завершують ремонтні роботи у школах, які тривали впродовж літа.

Про це розповів начальник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

Головний освітянин Луцької територіальної громади каже, що на школярів чекає чимало змін. Зокрема йдеться про анонсовані раніше нововведення від Міністерства Охорони здоров’я. Це стосується і харчування, і коригування типів закладів освіти.

Освітянин зазначає – новий навчальний рік стартуватиме без карантинних обмежень. Утім не виключено, що при різкому погіршенні ситуації із пандемією коронавірусної інфекції діти перейдуть зі стаціонарного на дистанційне навчання. Уникнути цього можливо буде лише за умови, що 80% вчителів будуть вакциновані.

«Є такі перестороги, тому що ситуація дійсно напружена. Бачимо, що держави-сусіди мають величезну проблему з поширенням "Дельти". Хоч в Україні він і не дуже поширений, ми маємо бути готові. Постановою №1236 від 9 грудня 2020 року і зі змінами від липня було визначено, що повинна бути загальна кількість закладів освіти вакцинованого педагогічного персоналу і технічного персоналу. Понад 80% має бути щеплених. Виникає питання, чи в праві департамент освіти чи керівник закладу освіти змусити педагогічний чи технічний персонал здійснити ці щеплення? Відповідно, що ні. Цього робити ніхто не буде. Ми зобов’язані проінформувати», - наголошує Бондар.

Детальніше про можливий карантин, підвищення зарплат і вакцинацію вчителів – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів