Поділитись:

МОЗ анонсує привілеї для вакцинованих на випадок локдауну

Четвер, 26 серпня 2021, 09:07

Люди з сертифікатами вакцинації проти коронавірусу зможуть відвідувати публічні місця навіть у разі локдауну. 

Таке припущення зробив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, – повідомляє Українська правда.

"МОЗ говорить не про пом'якшення (для вакцинованих у разі жорсткого локдауну, – ред.). Будуть запроваджуватися карантинні обмеження, але для певних сфер економіки вони дозволять працювати навіть у "червоному" рівні епідеміологічної небезпеки у разі, якщо... Наприклад, кінотеатри зможуть працювати, якщо колектив кінотеатру буде вакцинований і люди, які будуть приходити до нього, будуть показувати COVID-сертифікат. І таких сфер багато. У Франції, у Німеччині сьогодні пропрацьовуються різні варіанти.  Нам буде простіше, ми можемо брати досвід країн ЄС і США – подивитись, що спрацьовує, що не спрацьовує, щоб вибрати оптимальний варіант", – зазначив він.

Ляшко додав, що влада стимулюватиме певні сфери життя до вакцинації, але громадянам потрібно потурбуватися про себе і рідних – провакцинуватися, особливо перед осіннім періодом. 

З приводу темпів імунізації Ляшко сказав, що європейські країни до піку вакцинації виходили 4 місяці, після чого ще 2-3 місяці трималися на "плато", а Україна в червні почала активно нарощувати темп імунізації і зараз вийшла на мільйон щеплень на тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів