Поділитись:

У Луцьку в замку Любарта відгримів фестиваль «Україна крізь віки» (відео)

Вівторок, 24 серпня 2021, 21:43
У Луцьку в замку Любарта відгримів фестиваль «Україна крізь віки» (відео)

У Луцьку в замку Любарта відгримів фестиваль живої історії «Україна крізь віки», де відвідувачі могли побачити, якими були та чим оборонялися воїни різних епох.

Про це пише «12 канал».

«Представлена уся історія Україна: лицарство, козацтво, наполеоніка, Перша світова, історія Другої світової війни, АТО і сучасна наша армія», – розповіла очільниця клубу любителів військової історії Наталія Лисенко.

Посеред замкової площі у важких обладунках змагалися лицарі. Кожен охочий міг вдосталь роздивитися їх амуніцію та на собі відчути, як воно – бути таким воїном.

Неподалік розгорнувся і справжній козацький табір зразка XVII-XVIII століть. Тут і віз, і обладунки, і різноманітна зброя, і предмети польового побуту. Щодо одягу, то у козаків, кажуть, головною завше була шапка. Спершу вбиралися простіше, згодом були дорогі жупани та інші цікавинки.

Невід’ємна частина козацького життя – смачні польові частування. Тож і на фестивалі козаки пригощали гостей кулішем.

Також гості могли побачити вояків часів війни 1812 року. Це наполеонівські війська.

На фестивалі демонстрували, чим боронилися та який однострій носили солдати Першої світової війни, учасники визвольної боротьби 1917-1921 років, упівці та вояки Другої світової війни. Тут був представлений і український, і німецький реманент. Та зброя різних видів.

На усіх локаціях гості фесту могли роздивитися та навіть торкнутися зброї,  обладунків, дізнатися у фахівців більше про ту чи іншу історичну епоху, а також взяти участь у майстер-класах володіння військовим приладдям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів