Поділитись:

Офіційний рекорд: у Ковелі – найвищий пам'ятник Тарасу Шевченку (фото, відео)

Понеділок, 23 серпня 2021, 12:04
Офіційний рекорд: у Ковелі – найвищий пам'ятник Тарасу Шевченку (фото, відео)

У неділю, 22 серпня, пам’ятник Тарасу Шевченку в Ковелі офіційно внесли до Національного реєстру рекордів України, як найвищий бронзовий монумент Кобзарю.

Про це повідомляє видання КовельMedia.

Ініціаторка реєстрації рекорду прессекретар Громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії» Ольга Яренчук. Для реєстрації рекорду була необхідна сума в 21 тисячу гривень, вона самотужки зібрала 11 тисяч гривень, з яких 10 тисяч – її особисті кошти.

Представник Національного реєстру рекордів України Олег Волочков, який приїхав до Ковеля, повідомив, що здійснив заміри і визначив висоту пам’ятника Тарасу Шевченку в Ковелі – 7 метрів 90 сантиметрів. 

Він вручив сертифікат, який засвідчує рекорд, ініціаторці Ользі Яренчук. Такий же сертифікат отримав і міський голова Ігор Чайка.

Мер міста подякував Ользі Яренчук і запевнив, що гроші, які вона віддала на реєстрацію рекорду, їй будуть повернуті.

«Пам’ятник Кобзареві у Ковелі – це історія про те, як Шевченко об’єднує нас, адже ми пам’ятаємо, скільки людей мріяло про те, щоб він був у нашому місті», — сказав Ігор Чайка.

Символічно, що зафіксували досягнення 16 років потому, як пам’ятник «Апостол правди і свободи» урочисто відкрили – 22 серпня 2005 року. Його автор — скульптор Володимир Шолудько.

 

Офіційний рекорд: у Ковелі – найвищий пам'ятник Тарасу Шевченку (фото, відео)Офіційний рекорд: у Ковелі – найвищий пам'ятник Тарасу Шевченку (фото, відео)Офіційний рекорд: у Ковелі – найвищий пам'ятник Тарасу Шевченку (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів