Поділитись:

Помер колишній головний режисер Волинського драмтеатру

П'ятниця, 30 вересня 2016, 12:54
Помер колишній головний режисер Волинського драмтеатру

У віці 88 років помер заслужений артист України, колишній головний режисер та художній керівник Волинського облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка Еділ Ольшевський.

Еділ (у хрещенні – Кирило) Михайлович Ольшевський свою долю пов'язав із Волинню, – пише Волинська правда.

Завершивши студії у Київському театральному інституті імені Івана Карпенка-Карого, він, відмовившись від престижної праці в ЦК ЛКСМУ, приїхав у благословенний край першого українського короля Данила, славетних Івана Виговського, Данила Братковського, Лесі Українки.

Працюючи у Волинському обласному пересувному театрі, розпочав свій унікальний шлях талановитого актора та режисера.

Він реалізовував своє творче "я" у багатьох колективах. Зіграв 110 ролей, інсценізував 70 п'єс, поставив понад дві сотні імпрез. Митця щиро шанують і в стольному Києві, і в древньому Володимирі на Лузі, і в порівняно молодому Нововолинську… Проте чи не найпромовистіше вдавалася втілювати покликання, попри нерідко специфічну "вдячність" навіть "вихованців", у Луцьку – у Волинському обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Загалом, осягаючи життєвий шлях Еділа Михайловича, можна констатувати: попри всі драматичні випробування, у п'єсі з назвою "Життя" йому патронував, простягав руку допомоги сам Усевишній.

Та 30 вересня 2016 року нашого славного краянина не стало. Царство небесне світлої пам'яті Еділу Михайловичу Ольшевському.

"ВП" сумує з приводу завершення земного шляху Майстра, славного сина України, Волині й Ставропілля, висловлюючи щирі співчуття письменнику Ігореві Ольшевському і всій кровній та духовній родині покійного.

Надрукувати
мітки:
коментарів