Поділитись:

В Україні хочуть заборонити рекламу ліків

Четвер, 19 серпня 2021, 12:42

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони України, яке пропонує тимчасово заборонити будь-яку рекламу лікарських засобів для «мінімізації шкідливого впливу самолікування на здоров’я».

Про це йдеться в указі Президента від 18 серпня.

Згідно з документом, Кабмін повинен встановити до 1 січня 2024 року мораторій на рекламу на телебаченні і радіо, а також в засобах масової  інформації: лікарських засобів, медичних виробів; методів профілактики; методів діагностики; методів лікування і реабілітації.

Крім того, уряд зобов'язаний забезпечити реальний контроль за дотриманням правил рецептурного відпуску лікарських засобів та уникнення призначення пацієнтам великої кількості різних медпрепаратів або лікувальних процедур.

Також РНБО пропонує уряду забезпечити реальний контроль за реалізацією рецептурних ліків і підтримати законопроєкт №5547, який покликаний гармонізувати законодавство України і право ЄС щодо сфери обігу лікарських засобів.

Щодо останнього в РНБО наголошують на частині щодо контролю обігу й реалізації харчових і дієтичних добавок: це, як стверджує орган, допоможе захистити населення від «несприятливих наслідків недобросовісного розповсюдження біологічно активних добавок».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів