Поділитись:

Спецназ і сльозогінний газ: як на Волині селяни поліції протистояли (фото, відео)

Середа, 18 серпня 2021, 19:50
Спецназ і сльозогінний газ: як на Волині селяни поліції протистояли (фото, відео)

На Волині селяни почубилися із поліцейськими, які шукали незаконно зрубану деревину. Для їх приборкання довелося викликати спецпризначенців та використовувати сльозогінний газ.

Трапилося це у ніч на середу, 18 серпня, в селі Башлики, що на Ківерцівщині.

Як розповіло ІА "Конкурент" джерело в правоохоронних органах, поліцейські приїхали обшуковувати обійстя одного з жителів. Відразу йому на допомогу стали сусіди, які завадили поліцейським потрапити в двір.

Поліція викликала підмогу. Прибули бійці роти патрульної поліції особливого призначення та службовці ТОРу. Їх зустріло ще більше односельчан, в тому числі жінки та діти, які закидували спецпризначенців картоплею та гнилими яблуками. Селяни були озброєні дерев'яними палицями.

В результаті поліція змушена була застосувати сльозогінний газ.

Поліцейські під час обшуку виявили та вилучили соснові дрова та воза. У повідомленні поліції зазначається, що дрова були зрубані незаконно. Інформаційному агентству «Конкурент» вдалося поспілкуватися з одним із очевидеців інциденту, який побажав залишитись аноміним. За словами очевидця, селяни чинили опір полісменам, використовуючи дерев'яні палиці, на що правоохоронці були змушені використати сльозогінний газ.

Частину інформації підтвердила речниця Головного управління Національної поліції України у Волинської області Ольга Бузулук

«Були люди з палицями, котрі намагались чинити опір поліцейським, тому поліцейські, в рамках чинного законодовства використали сльозогінний газ. Усього, під час події було задіяно близько 20 поліцейських. Постраждалих серед правоохоронців немає», – зазначила речниця поліції.

Правоохоронці діяли у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу). Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України.

Спецназ і сльозогінний газ: як на Волині селяни поліції протистояли (фото, відео)Спецназ і сльозогінний газ: як на Волині селяни поліції протистояли (фото, відео)Спецназ і сльозогінний газ: як на Волині селяни поліції протистояли (фото, відео)Спецназ і сльозогінний газ: як на Волині селяни поліції протистояли (фото, відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів