Поділитись:

Пішов по гриби: на Волині дідусь знайшов у лісі міни і снаряди (фото)

Середа, 18 серпня 2021, 14:07
Пішов по гриби: на Волині дідусь знайшов у лісі міни і снаряди (фото)

На Волині піротехніки за добу вилучили і знищили одинадцять вибухонебезпечних предметів, які познаходили місцеві мешканці.

Про це повідомили на сайті Головного управління ДСНС України у Волинській області.

У середу, 17 серпня, у лісі поблизу села Терешківці Горохівської громади дідусь, який вирушив по гриби, замість них знайшов досить небезпечний «врожай» застарілих боєприпасів. Він відразу ж зателефонував до рятувальників. Сапери ДСНС, які прибули на виклик, вилучили із землі мінометну міну калібру 82 мм і вісім артилерійських снарядів калібром 76 та 122 мм.

А поблизу села Веснянка, що на території Підгайцівської сільської громади Луцького району, громадяни знайшли два підозрілих предмети та повідомили про це у службу порятунку «101».

На місце виклику приїхали працівники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Волинській області, які вилучили та знищили два артилерійські снаряди калібром 76 мм.

Усі 11 одиниць вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни вилучили та знешкодили у встановленому порядку. 

Пішов по гриби: на Волині дідусь знайшов у лісі міни і снаряди (фото)Пішов по гриби: на Волині дідусь знайшов у лісі міни і снаряди (фото)Пішов по гриби: на Волині дідусь знайшов у лісі міни і снаряди (фото)

Нагадаємо, 16 серпня у Володимир-Волинського району, діти, які гралися біля колишньої вогневої позиції часів минулої війни, знайшли підозрілі предмети. Піротехніки, які прибули на місце виклику, ідентифікували їх як 25 артилерійських снарядів калібру 45 мм та одну 120-міліметрову мінометну міну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів