Поділитись:

Як у Луцьку святкуватимуть День Державного Прапора та День Незалежності: програма заходів

Понеділок, 16 серпня 2021, 20:30

Луцьк та населені пункти Луцької громади активно готуються до Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора. З цієї нагоди буде забезпечено святкове оформлення з використанням державної символіки, проведено благоустрій та впорядкування вулиць, проспектів, парків та скверів, а також меморіального комплексу “Вічна Слава”.

Про це повідомляє управління інформаційної роботи міської ради.

Святкові заходи розпочнуться 23 серпня о 9.00 із церемонії підняття найбільшого Державного Прапора України на Київському майдані. Потому, о 10.00, буде урочисто піднято Державний Прапор і перед приміщенням Луцької міської ради.

О 10.30 відбудеться вручення відзнак кращим представникам трудових колективів підприємств, установ, організацій відповідно до поданих пропозицій.

О 11.45 пройде інтерактивна зустріч дітей з міським головою у співпраці з керівницею програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund Іриною Озимок та громадською організацією «Ефект дитини».

О 14.00 презентуватимуть інтерактивну книгу Ірини Озимок «У міста є я» та навчальну гру-програму «У міста є я. Версія: Луцьк» для педагогів шкіл та дошкільних закладів освіти, бібліотекарів та соціальних працівників у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

О 15.00 в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки пройде патріотичний флешмоб «Сплав у вишиванках: міні прогулянка на байдарках містом, міні змагання на воді, груповий флешмоб з прапором».

Заходи продовжаться 24 серпня о 9.30 з покладання квітів до каменю на місці встановлення пам'ятника волинянам, які героїчно загинули захищаючи незалежність нашої держави на Сході України, пам’ятного знаку «Волинські Герої Небесної Сотні» на меморіальному комплексі «Вічна Слава».

Також о 9.30 відбудеться марш захисників України від меморіального комплексу «Вічна Слава» до Театрального майдану за участі членів сімей загиблих в АТО/ООС військовослужбовців, учасників бойових дій на Сході України, громадськості. Маршрут маршу: Меморіальний комплекс «Вічна Слава», проспект Василя Мойсея, вулиця Винниченка, Театральний майдан. Потому, покладання квітів до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України» на Театральному майдані.

О 10.10 відбудеться велопробіг у вишиванках за маршрутом: Театральний майдан – маршрут № 15а – Театральний майдан.

О 11.00 відбудеться відкритий турнір з баскетболу 3х3, присвячений Дню Незалежності України на мультифункціональному спортивному майданчику, що на вулиці Глушець. О тій же годині, пройде сеанс одночасної гри у шахи і шашки поруч з оглядовим майданчиком на проспекті Волі, 8 – 10.

О 12.00 на Театральному майдані відбудеться громадська акція “Українська вишиванка”.

Урочистості з нагоди 30-ї річниці Незалежності України о 13.00 продовжаться святковою композицією “Ти у мене єдина” на Театральному майдані.

Тим часом у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки проходитимуть творчі майстер-класи “Творимо разом нашу Незалежність” та бібліотечний пікнік “Бібліотека — це модно”.

З 15.00 по 19.00 на території дитячого містечка «Карамелька» (парк на вул. Конякіна), відбудеться сімейний фестиваль «Незалежна і єдина – моя Україна!», патріотичний флешмоб «Барви незалежності».

Окрім того, о 15.30 для лучан та гостей міста стартуватиме безплатна екскурсія “Луцьк від А до Я”.

Також у Луцьку пройде театралізоване дійство “У древньому Лучеську”, що розпочнеться о 16.00 театралізованою ходою від приміщення Волинського облмуздрамтеатру імені Т.Г. Шевченка вулицею Лесі Українки та до Луцького замку.

На території Луцького міського молодіжного центру о 17.00 відбудеться творчий вечір до Дня Незалежності України, що передбачатиме майстер-класи, вокально-поетичні мініатюри та тематичний кіноперегляд.

О 18.00 в Центральному парку культури та відпочинку пройде силове шоу.

О 18.00 на Театральному майдані розпочнеться мистецький проєкт “Я люблю Україну”.

О 18.45 – урочисте відзначення переможців пісенного конкурсу “З родинного джерела — 2021”.

О 19.00 – концерт за участі молодіжних творчих колективів та окремих виконавців “Ми молоді”.

О 20.00 – святкова програма Волинського державного академічного українського народного хору.

Окрім того, протягом 23-24 серпня на вулиці Лесі Українки триватиме ярмарок виробів майстрів народних промислів, майстер-класи, проєкт “Мистецька вулиця”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 лютого 2024
15 листопада 2023
24 серпня 2023
17:21
23 серпня 2023
22 серпня 2023
11 серпня 2023
10 серпня 2023