Поділитись:

Президент Афганістану зрікся влади і покинув країну

Неділя, 15 серпня 2021, 20:37
Президент Афганістану зрікся влади і покинув країну

Президент Афганістану Ашраф Гані відрікся від влади і негайно покинув країну. У неділю, 15 серпня, він вилетів у Таджикистан, звідки полетить в іншу країну.


Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Asia Plus.

Експрезидент Афганістану Ашраф Гані покинув країну разом із найближчим оточенням. Про це пресі повідомив член уряду Саджад Нурістані. Цю інформацію також підтвердив представник міністерства внутрішніх справ Афганістану. За словами Нурістані, окрім Хамдулли Мохіба, Гані супроводжує глава адміністрації Фазл Махмуд Фазлі.

Таджикистан стане для високопосадовців Афганістану тимчасовим притулком. Пізніше президент зі своїм супроводом має вирушити в іншу країну, однак у яку – поки не повідомляють.Опісля того, як президент покинув Афганістан, влада перейшла в руки тимчасового уряду, який очолив 80-річний ексголова МВС Афганістану Алі Ахмад Джалалі.

Раніше,15 серпня, терористи угрупування «Талібан» почали захоплення Кабула. Через це виникли сутички між бойовиками та урядовими військами у північних та південних околицях столиці. Після припинення сутичок влада Афганістану оголосила про мирну передачу міста в руки талібів.

Бойовики радикального руху «Талібан» заявили про встановлення контролю над усією територією Афганістану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів