На «Ягодині» вилучили велику партію сумнівного хай-теку (фото)

П'ятниця, 13 серпня 2021, 18:23

На митному посту «Ягодин» митники вилучили контрафактні бездротові навушники та смартгодинники.

Про це повідомили на сторінці Волинської митниці у фейсбуці.

Прямуючи з Республіки Польща в Україну, У зону митного контролю митного поста «Ягодин» з Польщі до України заїхав вантажівка DAF, яка, за документами, перевозила «збірний вантаж» вартістю понад 50 тисяч доларів для київського підприємства.

В результаті повного митного огляду вантажного авто працівники митниці виявили понад дві тисячі бездротових навушників та смартгодинників, походження яких викликало сумніви.

Через підозру можливого порушення прав інтелектуальної власності митники з частини товару відібрали зразки та направили до патентно-правової фірми з метою визначення їх оригінальності.

Відповідно до висновку експерта, товар ввозився на митну територію України з порушенням охоронюваних законом прав інтелектуальної власності, тобто є контрафактним.

В результаті працівники Волинської митниці склали протокол про порушення митних правил за ст. 476 Митного кодексу України. Предмети правопорушення вилучили до винесення судом рішення у справі.

Нагадаємо, на українсько-польському кордоні прикордонники Волинського загону виявили шістьох порушників правил самоізоляції. Четверо громадян РФ, австрієць та німець, прибули в Україну після зміни правил перетину кордону, введених Постановою Кабміну, та зобов’язані були пройти 14-денну самоізоляцію. Однак іноземці, не дочекавшись завершення встановленого терміну карантину, планувати виїхати за кордон через пункт пропуску «Ягодин».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: