Поділитись:

Чи потрібно дати поліцейським більше повноважень?

Четвер, 29 вересня 2016, 12:30
Чи потрібно дати поліцейським більше повноважень?

На вибір чергової теми ток-шоу Протилежний Погляд LIVE вплинули останні події, що відбулися у Дніпрі і викликали масу обурення та обговорення у суспільстві.

Нагадаємо: 24 вересня були розстріляні двоє поліцейських при виконанні своїх обов'язків, нападника затримано. Проте не менш гучною стала заява міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо надання більших повноважень поліцейським : "Імператив презумпції правоти поліцейського повинен стати соціальною нормою! Спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскаржуй".

Керівник Національної поліції Хатія Деканоідзе сподівається, що Верховна Рада ухвалить зміни до законодавства про презумпцію правоти поліцейських вже 4-7 жовтня. "Потрібно дати повноваження поліцейським, щоб вони випереджали злочинців", – додала вона.

Протилежний Погляд LIVE запросив до обговорення цієї теми громадських активістів Олександра Николайчука, учасника ради ГО "Самооборони Майдану" та Ігора Алексєєва, голову Спілки власників зброї Волині.

Чи потрібно дати поліцейським більше повноважень?

Отож, вбивство поліцейських у Дніпрі показало, що щось пора переосмислювати. І в законах, і в підготовці правоохоронців, і в самому суспільному договорі. Проте наразі питання прав і повноважень поліцейського спровокувало чималі дискусії щодо системи взаємодії "поліцейський-громадянин".

Не пропустіть: Протилежний Погляд LIVE – п'ятниця, телеканал "Нова Волинь", 19:45.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
10:16
23 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024