Поділитись:

У Луцьку тестуватимуть прокат електросамокатів

Четвер, 12 серпня 2021, 15:41
У Луцьку тестуватимуть прокат електросамокатів

Протягом двох наступних тижнів на території Луцька в тестовому режимі працюватиме компанія «VZHOOH», котра здійснюватиме прокат електросамокатів.

Про це інформує фейсбук-сторінка Луцької міськради.

«Концепція сервісу полягає у вільному шерінгу електросамокатів. Також шерінг електросамокатів стає невід’ємною частиною сучасного міста, що слугує не лише розвагою, а й засобом пересування», – йдеться в повідомленні.

Наразі планують розмістити точки шерінгу електросамокатів на таких локаціях міста:

  • проспект Василя Мойсея, 2;
  • Театральний майдан;
  • вулиця Лесі Українки, 67;
  • вулиця Лесі Українки, 6;
  • проспект Волі 13.

Для того, щоб орендувати самокат користувач має встановити мобільний додаток, взяти вільний самокат та після завершення поїздки залишити його в межах зони покриття сервісу, яка буде визначена в мобільному додатку VZHOOH таким чином, щоб самокат не заважав перехожим та іншим транспортним засобам, а також був доступним для користування іншим. Контроль здійснюватиметься через мобільний додаток, супутник та фото розміщення самокату після кожної поїздки.

У Луцьку тестуватимуть прокат електросамокатів

У повідомленні зазначається, що задля безпеки та якості сервісу вживатимуться такі заходи:

  • діятиме обмеження швидкості електросамокатів не більше, ніж 20 км/год;
  • кожен користувач сервісу, його життя, здоров’я і відповідальність перед третіми особами є застрахованими;
  • з метою ідентифікації самокатів та користувача, який ним керує, розміщено ідентифікаційні номери на рульовій трубці всіх електросамокатів;
  • цілодобовий моніторинг ситуації та оперативне реагування у випадку тих чи тих відхилень від правил користування сервісом.

«Це рішення є екологічною альтернативою іншим видам транспортних засобів. Переваги для міста полягають в наступному: екологічність, сучасність, інвестиційна привабливість, комфортність переміщень, надходження до бюджету», – підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, голова фракції "Громадянський Рух "СВІДОМІ" у Луцькій міській раді Тарас Шкітер активно лобіював впровадження електросамокатів та концепції велоінфраструктури в Луцьку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів