Поділитись:

В Україні оголошено конкурс радіомовлення у 97 населених пунктах

П'ятниця, 13 серпня 2021, 03:19

У зв’язку з наявністю вільних радіоканалів Національна рада на засіданні 12 серпня ухвалила рішення про оголошення конкурсу та затвердження конкурсних умов для радіомовлення у 97 населених пунктах України.

Про це повідомляє пресслужба медіарегулятора.

«На конкурс винесено 109 FM-частот в 97 населених пунктах 22 областей України. Зокрема – у Вінниці, Дніпрі, Кривому Розі, Нікополі і Павлограді Дніпропетровської області, Маріуполі Донецької області, Житомирі, Запоріжжі, Білій Церкві Київської області, Києві, Кропивницькому, Стрию Львівської області, Миколаєві, Первомайську Миколаївської області, Білгороді-Дністровському Одеської області, Полтаві, Кременчуці Полтавської області, Шостці і Конотопі Сумської області, Харкові, Херсоні, Черкасах, Умані і Смілі Черкаської області, Чернігові», – ідеться в повідомленні.

Під час розгляду цього питання заступник голови Національної ради Олег Черниш зауважив, що у цьому конкурсі можуть взяти участь і загальнонаціональні, і регіональні компанії.

Зазначається, що конкурсними вимогами до програмної концепції передбачено, що обсяг ведення передач українською мовою і частка пісень державною мовою мають відповідати вимогам чинного законодавства. Також рекомендовано розміщення соціально важливих програм. Граничний обсяг мовлення – 24 години на добу.

Запропонована потужність, з якою мовитимуть радіостанції, − від 0,01 до 5 кВт.

Оголошення про конкурс незабаром буде опубліковане в газеті «Голос України». Із переліком частот і конкурсними умовами можна буде ознайомитися в рішеннях Національної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів