Поділитись:

Українці найбільше довіряють армії, волонтерам і церкві – опитування

Середа, 11 серпня 2021, 22:25
Українці найбільше довіряють армії, волонтерам і церкві – опитування

Серед державних та суспільних інститутів українці найбільше довіряють Збройним силам України, волонтерським організаціям та церкві.

Про це свідчать результати дослідження «Довіра до інститутів суспільства та політиків, електоральні орієнтації громадян України (липень 2021 р.)», проведеного Центром Разумкова.

Серед державних та суспільних інститутів найчастіше довіра висловлюється до ЗСУ (їм довіряють 68% опитаних), волонтерських організацій (64%), церкви (63,5%), Державної служби з надзвичайних ситуацій (61%) та голови міста (селища, села), в якому проживає респондент (57%).

Далі йдуть Державна прикордонна служба (55%), Національна гвардія України (54%), добровольчі батальйони (53,5%) та ради міста (селища, села), в якому проживає респондент (51%).

Найчастіше респонденти повідомляли про недовіру до державних органів влади. Зокрема чиновникам не довіряють 76% опитаних, Верховній Раді — 75%, уряду та політичним партіям – по 72%.

У порівнянні з минулим роком недовіра до Верховної Ради та уряду залишилась на такому ж рівні.

74% українців загалом не довіряють судовій системі, а Вищому антикорупційному суду – 68%, Верховному та Конституційному Суду – по 63%. Недовіра до судів у порівнянні з 2020 роком дещо зменшилась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів