Поділитись:

Як правильно вибрати компресійні панчохи?*

Середа, 11 серпня 2021, 13:15
Як правильно вибрати компресійні панчохи?*

Варикоз – поширена проблема, з якою стикаються не тільки жінки, а й чоловіки. Причому, виникнути це захворювання може в абсолютно будь-якому віці. Особливому ризику піддаються вагітні жінки, люди із зайвою вагою, курці, літні люди, а також спортсмени, що регулярно піддаються фізичним навантаженням. Позбутися від ознак варикозного розширення вен допоможе медичний компресійний трикотаж. Що це за вироби і як вони впливають на наші вени? Як правильно вибрати потрібні моделі компресійної? На ці та інші питання відповімо далі в статті.

Особливості компресійного трикотажу

Компресійна білизна може випускатися в декількох основних видах, а саме:

  1. Компресійні панчохи. Найбільш зручний вид білизни. Компресійні панчохи на відміну від звичайного капронового трикотажу, виробляються з особливої тканини, яка надає компресійний (здавлюючий і підтримуючий) тиск, за допомогою якого здійснюється стимуляція венозного тонусу.
  2. Гольфи. Короткі компресійні вироби ідеально підходять для спортсменів і людей, які з огляду на обставини, часто змушені відчувати фізичні навантаження. Практичні у використанні, підходять як чоловікам, так і жінкам.
  3. Колготки (в тому числі для чоловіків і вагітних). Класичний вид білизни, який добре адаптується під будь-який гардероб. В основному моделі компресійних колготок мають класичний тілесний або чорний відтінок. Однак, деякі виробники (такі, як Thuasne Venoflex, Belsana і ін.) Випускають більш широкий спектр відтінків компресійної білизни (малиновий, смарагдовий, сірий і інші).

Сьогодні ми поговоримо саме про компресійні панчохи. Цей тип білизни украй затребуваний серед жінок. Він максимально зручний і надає чудовий лікувально-профілактичний ефект. Основна заковика полягає лише в тому, щоб правильно вибрати необхідний клас компресійного трикотажу.

Як правильно вибрати компресійні панчохи?

Щоб правильно підібрати і купити компресійні панчохи https://ortomedica.ua/kompressionye-chulki/, перш за все, необхідно зрозуміти, на якій стадії знаходиться ваше захворювання. Можливо, ви зможете обійтися профілактичним класом компресійного трикотажу, але якщо захворювання встигло розвинутися, вам знадобитися кваліфікована допомога фахівця. Лікар (флеболог або судинний хірург) проведе професійну діагностику, встановить діагноз, ступінь захворювання і призначить вам панчохи відповідного компресійного класу. Що ще необхідно брати до уваги при виборі білизни, крім класу компресії? Не забудьте звернути увагу на:

  • розмір;
  • тип носка (відкритий або закритий);
  • принцип фіксації панчохи на стегні (силіконова гумка або панчішний пояс);
  • колір білизни;
  • склад тканини (при високій чутливості шкіри необхідно, щоб тканина була гіпоалергенною).

Як правильно доглядати за панчохами і де їх купити?

Одягати компресійні панчохи необхідно за допомогою спеціального батлера, який ви можете купити в мережі магазинів ортопедичної продукції і компресійного трикотажу Ортомедіка. Також у нас в наявності широкий асортиментний ряд компресійних виробів від кращих виробників Європи і Туреччини. Що стосується догляду, якщо ви все ж вирішили надіти панчохи вручну, обов'язково зніміть всі кільця і ​​браслети, а також будь-які інші прикраси, здатні порушити цілісність компресійної білизни.

Прати панчохи можна тільки вручну під проточною водою. Сушити панчохи необхідно при кімнатній температурі. Не використовуйте для цього батареї і сушильну техніку. Фахівці професійних магазинів медтехніки Ортомедіка допоможуть вам правильно вибрати панчохи і дадуть відповідь на будь-які ваші питання.

Надрукувати
мітки:
коментарів