Поділитись:

На Волині продали ділянку мідних руд за 122 мільйони гривень

Вівторок, 10 серпня 2021, 15:00
На Волині продали ділянку мідних руд за 122 мільйони гривень

Ділянку мідних руд «Рудоносне поле Заліси-Шменьки», площею 2336,7 га, що на Ратнівщині, продали за 122 222 222 гривні.

Про це повідомляють на сайті Держгеонадр.

Під час торгів ціна продажу лоту зросла в 2871 раз, порівняно зі стартовою (42 567 гривень). Об’єкт надається в користування з метою геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки надр терміном на 5 років. Участь у перегонах за право отримати в користування ділянку надр взяло сім компаній, серед яких і іноземна. Перемогу здобуло ТОВ «Глобал Аналітика», запропонувавши найвищу ціну за лот.

«Ми є свідками вже третього аукціону з продажу цієї ділянки надр. Кількість учасників кожних наступних торгів постійно зростає, серед них з’явилися перші іноземні компанії. Підвищуються і цінові пропозиції. Сподіваємося, що цього разу переможець не відмовиться від внесення в установлений строк належної до сплати різниці між ціною реалізації лота та гарантійним внеском, як це відбулося раніше. В протилежному випадку доцільним буде внесення змін до порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами», – коментує голова Держгеонадр Роман Опімах.

ТОВ “Глобал Аналітика” засновано в грудні 2019 року. Статутний капітал 1 000 грн. Місто реєстрації – Київ. Засновник і керівник – Віталій Ткач з м. Сорокине Луганської області. Інших спецдозволів компанія не має. 

Цей аукціон – третя спроба Державної служби геології та надр України продати спецдозвіл на «Заліси-Шменьки». 

Перша спроба відбулася 25.02.2021. Тоді ТОВ “БЛ Ресурс” запропонувало за лот 20,5 млн грн, але не заплатило за спецдозвіл. Торги скасували, лот виставили на повторний аукціон.

Друга спроба так само провалилася. В червні за право купити лот змагалися 9 учасників, ціна злетіла до понад 81 млн грн. Але переможець торгів навіть не підписав протокол. Цікаво, що на повторних торгах ця ж компанія запропонувала за спецдозвіл у 54 рази вищу ціну, ніж на перших торгах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024