Поділитись:

Волинська школа стала лідером національного рейтингу успішності ЗНО

Середа, 28 вересня 2016, 17:53
Волинська школа стала лідером національного рейтингу успішності ЗНО

Відома перша 20-ка міст, школи яких показали найвищі результати під час проведення ЗНО.

Зокрема, до топ-20 увійшли міста семи областей України — вісім міст Львівської, чотири Тернопільської, три Івано-Франківської та два міста Рівненської області, пише газета "Експрес".

У Полтавській та Вінницькій області відзначилися по одному місту. А ось найкращий результат показало маленьке місто Берестечко, що на Волині.

Щоб дізнатися, у чому секрет такої успішності школи у місті, де мешкає менш як дві тисячі жителів, відправляюся туди.

Велика, сучасна, триповерхова школа розрахована на 640 школярів, проте нині тут навчається лише 316. "А все тому, що народжуваність стрімко падає", — розповідають місцеві жителі.

"У цьому році у нас було 12 випускників, які ставили перед собою ціль вступити у вищі навчальні заклади на державну форму навчання і прямували до своєї мети, – розповідає Надія Мороз, директор школи. – Вони дійсно хотіли вчитися і сумлінно ставилися до навчання. Клас був дуже сильним, діти старалися, були активними учасниками навчального процесу, багато займалися вдома. Вони розуміли, що їх вступ у виші залежить лише від них самих. Мабуть, у цьому і секрет того, що 11 наших випускників стали студентами вищих навчальних закладів. Причому, десятьох із них зарахували на державну форму навчання. А одна випускниця подавала документи у три медичні виші України і вступила відразу в усі три на державну форму навчання. Однак поїхала вчитися до Польщі. Там здобуватиме спеціальність пластичного хірурга". Під час ЗНО випускники здобули високі результати. Зокрема, під час оцінювання з української мови, яке є обов'язковим для всіх учнів і яке здавали усі 12 випускників, дев'ять з них показали високий рівень знань, набравши від 180 до 199,5 балів. Троє випускників під час ЗНО набрали дуже високі бали. Серед них і гордість школи Юрій Процюк.

"З української мови він набрав 199,5 бала, із математики 196 балів і з фізики 186, – кажуть вчителі. – Хлопчина неймовірно обдарований і талановитий, дуже старанний та відповідальний. Це дитина, яка жадібно опановувала нові знання і прагнула більшого. Юра дуже багато читав у позашкільний час, був постійним переможцем різноманітних обласних олімпіад, інтелектуальних ігор. А нині є студентом Національного технічного університету "КПІ", де опановує спеціальність "інженерія програмного забезпечення".

Вчителі кажуть, що історія цьогорічного випуску — найкращий доказ того, що стати студентом вузу безоплатної форми навчання можуть усі. Але для цього потрібно наполегливо вчитися у школі.

Надрукувати
мітки:
коментарів