Поділитись:

"Богдан"-мільйонник, пандуси та FREE WiFi: у Луцьку інспектували маршрутки

Середа, 28 вересня 2016, 14:00

Директор Департаменту інфраструктури та туризму Іван Мирка разом із колегами провели огляд маршрутних транспортних засобів, які демонстрували перевізники-претенденти на отримання міжміських рейсів. Окрему увагу приділили сполученням Луцьк-Рожище та Луцьк-Ківерці: посадовці поставили за умову наявність в автобусі відповідних зручностей для людей з обмеженими можливостям, зокрема – облаштування транспорту пандусами.

Подія відбулася у середу, 28 вересня, у Луцьку.

Як розповів Іван Мирка, 4 жовтня відбудеться конкурс, на якому будуть оголошені результати, а пізніше буде видано офіційний указ про затвердження нових перевізників на маршрути. Він зазначив, що таке "змагання" автобусів можна виграти тільки набравши найбільшу кількість балів, голосування членів комісії не впливає на остаточний результат.

"Всі бали нараховують такому собі автоматичному порядку, людина бере постанову і дивиться: автобус з певного року, отримує передбачену кількість балів, чим старіший – тим менше. Якщо підприємець має постійно працюючого медика чи механіка, то також буде нараховано конкретну кількість пунктів. Є спеціальний робочий орган, який цим займається. Ми провели тендер, підприємство, яке виграло, рахує бали і отримує за це гроші", – розповів директор департаменту.

Особливу увагу отримав автобус "Богдан", який виявився облаштований усім необхідним для людей із обмеженими можливостями. Наявність такого транспорту явно потішила Івана Мирку: чоловік стримано, та все ж посміхався, сказавши, що переживав про можливу відсутність подібного автомобіля серед претендентів на популярний маршрут.

Підприємець Олег Хайчевський, який і привіз на огляд цей автомобіль, поділився, що купив "Богдана" на виставці, завдяки чому зумів зекономити гроші. Обійшовся транспортний засіб чоловіку в 1 300 000 гривень.

"Цьогорічні коштують 2-2,5 мільйона гривень, що трішки важкувато, при таких заробітках. Я маю більш потужний автопарк, тому є можливість конкурувати на ринку", – резюмував чоловік.

Надрукувати
мітки:
коментарів