Поділитись:

Під Луцьком почався Бандерштат-2021 (фото, відео)

П'ятниця, 06 серпня 2021, 11:15

Поблизу Луцька почався довгоочікуваний фестиваль українського духу «Бандерштат-2021». Локацією популярного фесту обрали берег річки Стиру у Рованцях.

Вже зранку у п'ятницю, 6 серпня на території фестивалю активно облаштовували сцену, наметове містечко, ярмарок генд-мейду і фудкорт. До обгородженого поля активно приїжджають гості фесту, акредитуються учасники та журналісти. 

На пропуску працюють охоронці. Вони перевіряють рюкзаки людей на наявність алкоголю чи небезпечних предметів. На гутірковій сцені почала свій виступ журналістка, співробітниця Українського інституту національної пам’яті Наталка Позняк

Більше про те, що зараз відбувається на території фестивалю, дивіться на наших фото. 

Нагадаємо, цього року фестиваль ювілейний 15-й. Він відбуватиметься протягом трьох днів – 6-8 серпня. 

Фестиваль присвячений 30-й річниці Незалежності України. «Бандерштат-2021» відбудеться за підтримки Українського культурного фонду у межах програми «Знакові події історії України». На «Бандерштаті» виступатимуть українські музиканти: Бумбокс, БЕZ ОБМЕЖЕНЬ, ТНМК, Олександр Положинський, KARNA, Жадан і собаки, Саша Чемеров, Фіолет, Один в каное, Mad Heads, DAKH DAUGHTERS, ФлайzZzа, Серцевий напад, Широкий лан, MARMUR, Цвях.

Особливістю події буде гутіркова сцена, яка передбачає виступи авторитетних для молоді письменників, поетів, культурних, громадських діячів, українських військових, науковців, політиків, ветеранів УПА та учасників бойових дій на Сході України.

Для того, щоб молоде покоління глибше розуміло історію краю, своєрідною родзинкою фесту стане історична реконструкція. Завдяки локації «алея громадських організацій» фестивалю, команді проєкту вдається долучити молодь та населення загалом до громадського життя. А дитяче містечко пропагує сімейні цінності.

Невід’ємною складовою «Бандерштату» стали масові флешмоби за участю гостей фестивалю. За допомогою сотень відвідувачів було сформовано слова «Бандера», «УПА», «ПТН-ПНХ», «Перемога», «UA», «FREE». У 2021 році планують масштабний нічний флешмоб з ліхтариками «Незалежні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів